Οι οριστικές αποφάσεις του Κυριάκου για τον Πρόεδρο

στην Εξ απορρήτων
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Η επιστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη από την Ουάσιγκτον επαναφέρει το επίκεντρο της προσοχής στα εσωτερικά ζητήματα. Άλλωστε, με φόντο και τα σημερινά ραντεβού του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς δίνουν και παίρνουν τα σενάρια για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στο μυαλό του πρωθυπουργού, βεβαίως, τα ζητήματα είναι σαφώς διαχωρισμένα. Ο εκλογικός νόμος -που θα συζητηθεί σήμερα-είναι ένα θέμα και η εκλογή του ΠτΔ ένα άλλο. Και θα ήταν απίθανο να εκμυστηρευθεί σε κάποιον πολιτικό αρχηγό τις αποφάσεις του. Σε μισή ώρα, όλοι θα γνώριζαν. Υπό αυτό το πρίσμα, τις ανακοινώσεις θα κάνει ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης αμέσως μετά την ψήφιση του εκλογικού νόμου, εκτός αν ο πρωθυπουργός αποφασίσει να μιλήσει νωρίτερα.

Είναι σαφές ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν θέλει απλώς μια πλειοψηφία 158 ψήφων για το πρόσωπο που επιλέγει. Έτσι, από την προσγείωσή του στην Αθήνα, χθες το μεσημέρι, και μετά, τα σενάρια πληθαίνουν ως προς το πρόσωπο που θα προταθεί για την Ηρώδου Αττικού. Με βάση τις πληροφορίες, ο Προκόπης Παυλόπουλος μοιάζει να είναι εκτός κούρσας. Η πρωθυπουργική shortlist περιλαμβάνει λίγα ονόματα, μεταξύ των οποίων αυτό της Μαρίας Δαμανάκη.

Εσχάτως, όμως, έχει αρχίσει και ακούγεται έντονα-και από σοβαρά πρόσωπα-ένα ανδρικό όνομα, ενός πολιτικού στελέχους με κεντροαριστερή προέλευση και μεγάλο πολιτικό εκτόπισμα, αλλά και αξιοσημείωτη εμπειρία. Μια υποψηφιότητα, την οποία ούτε οι βουλευτές της ΝΔ ούτε αυτοί του ΚΙΝΑΛ-ίσως με ελάχιστες εξαιρέσεις-θα μπορούσαν να καταψηφίσουν.

Ο εξ απορρήτων 

Facebook Comments

Τελευταια από Εξ απορρήτων

Go to Top