Ο Μητσοτάκης μίλησε για την επόμενη μέρα, όχι για εκλογές

στην Εξ απορρήτων
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε το διάγγελμα για να απευθυνθεί εκ νέου στους πολίτες;

Η απάντηση είναι ότι στο Μέγαρο Μαξίμου είχαν δει τις εικόνες των τελευταίων ημερών και ο πρωθυπουργός ήθελε να στείλει ένα διττό μήνυμα στους πολίτες: αφενός ότι τα έχουμε καταφέρει πολύ καλά ως τώρα και πορευόμαστε με τις ελάχιστες δυνατές απώλειες, από την άλλη ότι αυτή είναι και η πιο κρίσιμη εβδομάδα, για να ξεκινήσουμε να σκεφτόμαστε πώς θα βγούμε στο ξέφωτο. 

 Το πιο ενδιαφέρον του διαγγέλματος του κ. Μητσοτάκη, όμως, πέρα από τα μηνύματα εμψύχωσης ήταν οι νύξεις για το μέλλον. Ο πρωθυπουργός μίλησε σαφώς για ύφεση φέτος. Θα είναι βαθιά και οδυνηρή, με απώλεια θέσεων εργασίας και μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος. Ο ίδιος, όμως, ποντάρει σε μια ανάκαμψη. Και αυτό θα είναι η βασική στρατηγική του κ. Μητσοτάκη μόλις βγούμε από την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. 

 Από την άλλη, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε και για ένα νέο κράτος. Ξεκινάει από την αφετηρία της μεγαλύτερης εμπιστοσύνης και των ίδιων των πολιτών. Και συνεχίζει με μεγαλύτερης δυναμικότητας ΕΣΥ, με σχεδόν διπλάσιο αριθμό κρεβατιών στις ΜΕΘ, αλλά και με νέες λειτουργίες. 

 Αν κάποιοι αισθάνονται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης σάλπισε την έναρξη ενός προεκλογικού αγώνα, κάνουν λάθος. Όταν ο πρωθυπουργός μιλά για λογοδοσία, μιλά για την αποκατάσταση της κανονικότητας σε μια χώρα που διοικείται με ΠΝΠ.

Βεβαίως, απαντήσεις οφείλονται. Αλλά ο ίδιος ο Μητσοτάκης δεν ασχολείται με το να τελειώσει πολιτικά τον Τσίπρα τώρα που είναι καβάλα στο άλογο. Στο μυαλό του έχει πώς θα ξαναστήσει τη χώρα την επόμενη μέρα. Αν το πετύχει, μπορεί και έτσι να πετύχει αυτό που θα του εξασφάλιζαν οι ενδεχόμενες πρόωρες, διπλές εκλογές. 

Facebook Comments

Τελευταια από Εξ απορρήτων

Go to Top