Ο Μητσοτάκης αποκαλύπτει το σχέδιο-ανάσα για τον τουρισμό

στην Εξ απορρήτων
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά από αρκετές εβδομάδες, θα απευθυνθεί στους πολίτες σήμερα το απόγευμα, εξηγώντας το σχέδιο της κυβέρνησης για τον τουρισμό, αλλά και για τη στήριξη της εργασίας.

Είναι σαφές ότι τα σύνορα θα ανοίξουν για ορισμένες χώρες, με αμοιβαία αποδεκτούς κανόνες, ήδη από τις 15 Ιουνίου και όχι την 1η Ιουλίου, όταν και είναι η επίσημη ημερομηνία που θα δοθεί το εναρκτήριο λάκτισμα για τη φετινή τουριστική σεζόν. Ο κ. Μητσοτάκης, όμως, ακολουθώντας και το παράδειγμα άλλων ευρωπαϊκών χωρών, θέλει να στείλει το μήνυμα ότι η χώρα μας είναι μια ασφαλής προς επίσκεψη, γνωρίζοντας ότι ειδικά αυτή την περίοδο το μήνυμα του θα παίξει σε όλη την Ευρώπη.

Ήδη, δε, έχουν κλειδώσει και ουσιαστικά μέτρα για την ενίσχυση του τουρισμού που θα ανακοινώσουν στη συνέχεια Χρήστος Σταϊκούρας, Άδωνις Γεωργιάδης και Γιάννης Βρούτσης. Πέραν των μειώσεων σε μια σειρά ενοτήτων του ΦΠΑ και της προκαταβολής φόρου για τις επιχειρήσεις του κλάδου, κεντρική θέση στο σχέδιο έχει και η επιδότηση της εργασίας, προκειμένου οι επιχειρήσεις να μην απολύσουν εργαζομένους. Έτσι, μέσω εθνικών πόρων και πόρων του ΕΣΠΑ στην αρχή θα καλυφθούν μισθοί εργαζόμενων σε αναστολή και οι πόροι θα συμπληρωθούν στη συνέχεια από το πρόγραμμα Sure που θα δρομολογηθεί ουσιαστικά από τον Ιούνιο και μετά.

Για την κυβέρνηση ο τουρισμός, άλλωστε, είναι κρίσιμο στοίχημα και όχι μόνο για τις άφιξεις, αλλά γιατί δεν μπορεί ο κλάδος να…αφανιστεί και να υπάρχει η προσδοκία ότι το 2021 θα ξαναπιάσει το νήμα από εκεί που το άφησε το 2019.

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments

Τελευταια από Εξ απορρήτων

Go to Top