Μια άκαιρη συζήτηση εν μέσω θυέλλης

στην Εξ απορρήτων
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε χθες, και σωστά, να κόψει τη συζήτηση για το άνοιγμα της κοινωνίας τις επόμενες μέρες. 

Και αυτό γιατί, με τη συνέργεια και ορισμένων υπουργών της κυβέρνησης, είχε αρχίσει να αναπτύσσεται μια φιλολογία ως προς το τι ανοίγει πότε, ελάχιστες μέρες μετά την επιβολή των περιορισμών και ενώ ακόμα δεν έχει φανεί καμία αποτύπωση στη συνολική επιδημιολογική εικόνα.

Μαθαίνω, δε, κάτι εξαιρετικά ενδιαφέρον. Με βάση το μοντέλο της κυβέρνησης και τις επόμενες μέρες, ίσως και την ερχόμενη εβδομάδα, θα πρέπει να αναμένουμε υψηλούς αριθμούς κρουσμάτων, με δεδομένο ότι το επιδημιολογικό φορτίο είναι εξαιρετικά υψηλό και σε ορισμένες περιοχές υπερβαίνει μακράν 10% το ποσοστό θετικότητας στην καθημερινή καταγραφή των τεστ. Με άλλα λόγια, την ερχόμενη εβδομάδα που θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις για το χρονοδιάγραμμα των επόμενων κινήσεων, οι αριθμοί θα εξακολουθήσουν να είναι δύσκολοι. Παράλληλα, οι αριθμοί στα νοσοκομεία θα εξακολουθήσουν να είναι δύσκολοι και για αρκετές μέρες μετά από μια κάμψη κρουσμάτων.

Με αυτά τα δεδομένα, η συζήτηση για το άνοιγμα είναι εκτός τόπου και χρόνου, καθώς είμαστε εντός της θυέλλης. Κανονικά, μεσούσης της θυέλλης, από τη στιγμή που η επιδημία ούτε καν φρενάρει με τον ρυθμό που θέλουμε, για να πούμε ότι μπαίνουμε σε φάση αποκλιμάκωσης. Να θεωρήσετε, δε, σχεδόν δεδομένη την παράταση ως τις 7 Δεκεμβρίου.

Για να μην πω και παραπάνω…

Facebook Comments

Τελευταια από Εξ απορρήτων

Go to Top