Κόκκινος συναγερμός για τον Προμαχώνα

στην Εξ απορρήτων
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Οφείλω να σας πω, συνομιλώντας χθες το απόγευμα με αρκετούς κυβερνητικούς αξιωματούχους, ότι η ανησυχία για την κατάσταση στα σύνορά μας και ειδικά στον Προμαχώνα είναι διάχυτη. Η κυβέρνηση δεν ανησυχεί τόσο για τα αεροδρόμια.

Με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, άλλωστε, τα κρούσματα που διαπιστώνονται σε ελέγχους στα αεροδρόμια της χώρας είναι ελάχιστα. Τα περισσότερα προέρχονται από τον Προμαχώνα και είναι προϊόν της εξαιρετικά άσχημης κατάστασης που επικρατεί σε μια σειρά από βαλκανικές χώρες, από τη Σερβία ως τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.

Αυτά τα ανησυχητικά δεδομένα που προκύπτουν χτυπούν καμπανάκια στο Μαξίμου. Καθόλου τυχαία δεν ήταν η αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη χθες, στην αρχή της δευτερολογίας του στη Βουλή για τα φαινόμενα χαλάρωσης που προβληματίζουν έντονα. Οι έλεγχοι στο εσωτερικό θα ενταθούν και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, αλλά αυτή τη στιγμή η βασική πηγή προβληματισμού είναι τα χερσαία σύνορα. Είναι σαφές ότι η Σερβία δεν θα ανοίξει πριν τις αρχές Αυγούστου. Και αρκετά μέτρα είναι πάνω στο τραπέζι. Θεωρείται δύσκολο αυτή τη στιγμή να ληφθεί κάποια απόφαση, αλλά αν συνεχιστεί η σταθερή ροή κρουσμάτων από τα Βαλκάνια ως τις αρχές της άλλης εβδομάδας, τότε τα δεδομένα θα είναι διαφορετικά και η κυβέρνηση ίσως θα πρέπει να πάρει ορισμένες δύσκολες αποφάσεις, εις βάρος και της χειμαζόμενης τουριστικής αγοράς.

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments

Τελευταια από Εξ απορρήτων

Go to Top