Η μάχη με τον χρόνο και τους νέους

στην Εξ απορρήτων
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Η χθεσινή ανακοίνωση μέτρων από τον Κυριάκο Μητσοτάκη είχε έναν συγκεκριμένο στόχο: η χώρα να κερδίσει χρόνο, την ώρα που άλλες χώρες παρόμοιου μεγέθους και πληθυσμού χάνουν την μπάλα και έχουν ακόμα και πενταψήφιο αριθμό κρουσμάτων.

Να κερδίσει χρόνο και να προετοιμαστεί ακόμα καλύτερα ως προς την ετοιμότητα του συστήματος Υγείας, ως προς τη δυνατότητα να κάνουμε πολλά τεστ κ.ο.κ.

Για να μην κοροϊδεύμαστε, βεβαίως, τις επόμενες μέρες θα δούμε να ξεπερνάμε τα 1000 κρούσματα. Είναι απολύτως αναμενόμενο και, κατά βάση, γι’ αυτό παίρνονται τα μέτρα: για να μην ξεφύγει η κατάσταση.

Υπάρχει, όμως, και μια ακόμα παράμετρος. Ένα εξαιρετικά αρνητικό δεδομένο ήταν ότι η διάμεση ηλικία όσων νοσούν είναι πολύ μικρή: ο μέσος όρος στη Θεσσαλονίκη είναι μόλις τα 28 έτη, ο μέσος όρος στην επικράτεια είναι τα 37 έτη. Αυτό σημαίνει, αφενός ότι ο αυξημένος αριθμός είναι προϊόν του συγχρωτισμού, αφετέρου ότι ακόμα δεν έχουμε δει το πραγματικό αποτύπωμα της κατάστασης, καθώς δεν έχουν γίνει ορατές οι συνέπειες της μετάδοσης στους οικείους των νεαρών που διαγιγνώσκονται θετικοί στον ιό.

Κάπως έτσι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε μέτρα τώρα, μπας και κοπεί το γέλιο σε μερικούς που νομίζουν ότι η κατάσταση που περνάμε είναι αστεία. Αφήστε, δε, που, αν μπαίναμε με χιλιάδες κρούσματα στη στενωπό του χειμώνα, εκεί ήταν που υπήρχε ο κίνδυνος να χαθεί τελείως η μπάλα.

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments

Τελευταια από Εξ απορρήτων

Go to Top