Επιχείρηση καθησυχασμού από τον Μητσοτάκη

στην Εξ απορρήτων
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Οι δηλώσεις του Κωνσταντίνου Κυρανάκη, το άδειασμα του Στέλιου Πέτσα, αλλά και το ηχηρό ράπισμα της Ντόρας Μπακογιάννη καταδεικνύουν το κλίμα που επικρατεί στο εσωτερικό της Κ.Ο. της ΝΔ.

Βουλευτές περιφέρειας που πιέζονται από τις τοπικές κοινωνίες, βουλευτές που θεωρούν ότι το μεταναστευτικό πρέπει να αντιμετωπίζεται έτι αυστηρότερα, αλλά και βουλευτές που θεωρούν ότι θα πρέπει το κυβερνητικό σχέδιο για το άσυλο και την μεταφορά αιτούντων άσυλο στην ενδοχώρα συνυπάρχουν στην ίδια Κ.Ο.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το μεταναστευτικό είναι το πρώτο πολύ σοβαρό κρας τεστ για την κυβέρνηση. Ο κ. Μητσοτάκης, πάντως, είναι της άποψης ότι το κυβερνητικό σχέδιο που έχει εκπονηθεί, αλλά και το επιχειρησιακό σχέδιο για την κατανομή στην ενδοχώρα και τη δημιουργία κλειστών κέντρων κράτησης που θα οριστικοποιηθεί τις επόμενες μέρες, είναι η μόνη εναλλακτική. Άλλη δεν υπάρχει, αλλιώς ο πρωθυπουργός θα την είχε επεξεργαστεί, εξηγούν συνομιλητές του.

Κάπως έτσι, το Σάββατο, στην κλειστή συνεδρίαση της Κ.Ο. της ΝΔ ο κ. Μητσοτάκης θα επιχειρήσει να σηκώσει το καπάκι της κοχλάζουσας χύτρας και να εκτονώσει την κατάσταση. Θα εξηγήσει πτυχές του σχεδίου και θα ζητήσει τη στήριξη των βουλευτών του κόμματος. Θα τονίσει, δε, ότι δεν υπάρχουν εύκολες ή μαγικές λύσεις. Παρών θα είναι και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο οποίος έχει και τη βασική αρμοδιότητα.

Βεβαίως, το Μαξίμου ξέρει ότι αγοράζει μερικούς μήνες. Και προσδοκά πολύ συγκεκριμένα αποτελέσματα.

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments

Τελευταια από Εξ απορρήτων

Go to Top