ΑρχικήΕπικαιρότηταΥψηλός αριθμός μολύνσεων από κορωνοϊό στην περιοχή της Θεσσαλονίκης

Υψηλός αριθμός μολύνσεων από κορωνοϊό στην περιοχή της Θεσσαλονίκης

Κλειστή θα παραμείνει και σήμερα η Α’ ΔΟΥ Θεσσαλονίκης, που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, μετά τα πέντε θετικά κρούσματα κορωνοϊού σε υπαλλήλους.

Από χθες μετά τον εντοπισμό των κρουσμάτων η εφορία που βρίσκεται επί της οδού Στρατηγού Μπραντούνα έκλεισε προκειμένου να γίνει απολύμανση στους χώρους.

Αρχικά θετική στην Covid – 19 βρέθηκε μια υπάλληλος η οποία παρουσιάζει ήπια συμπτώματα και βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό. Στη συνέχεια μετά από εξέταση στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου διαγνώστηκαν θετικοί στον ιό άλλοι τέσσερις υπάλληλοι.

Μετά από επαφές με τον ΕΟΔΥ αναμένεται να εξεταστούν και οι περίπου 55 εργαζόμενοι στην Α΄ ΔΟΥ.

«Αυτονόητο το να παραμείνει κλειστή η ΔΟΥ μέχρι να εχουμε τα τελικα αποτελέσματα των εξετάσεων όλων των εργαζομενων. Ήταν κάτι που το ζητήσαμε από την πρώτη στιγμη. Ακόμα κι αν δεν υπάρχουν συμπτώματα όλοι οι συνάδελφοι θα πρέπει να κάνουν το τεστ για να είμαστε σίγουροι. Τυχόν καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής δηλώσεων μπορούν να παραταθούν σε τέτοιες περιπτώσεις ανωτέρας βίας. Τα έσοδα και οι εισπράξεις δεν είναι το ζητούμενο όταν πρόκειται για την υγεία των εργαζόμενων και των εξυπηρετούμενων πολιτών. Η διοίκηση της ΑΑΔΕ οφείλει να βγει μπροστά και εξαντλήσει κάθε μέτρο προκειμένου να διασφαλίσει την υγειονομική προστασία των υπαλλήλων της», υπογράμμισε σε δήλωσή του χθες ο πρόεδρος του Συλλόγου Εφοριακών Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής και Κιλκίς Μιχάλης Κούπκας.

Πηγή: voria.gr