Χωρίς τέλος το σερί εμπρησμών – Στις φλόγες 4 αυτοκίνητα κοντά στην αμερικάνικη πρεσβεία

στην Επικαιρότητα
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Δεν έχουν τελειωμό οι εμπρησμοί οχημάτων σε διάφορες περιοχές της Αττικής με την ΕΛΑΣ να ανησυχεί εξαιρετικά για τα συνεχόμενα χτυπήματα. Αυτή την φορά έκαψαν άλλα 4 αυτοκίνητα.

Οι δράστες εκκίνησαν την επίθεσή τους από την οδό Καραχρήστου, στις 3:20 τα ξημερώματα, πλησίον του Ναυτικού Νοσοκομείου και μερικές εκατοντάδες μέτρα από την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Ο αρχικός στόχος τους ήταν ένα σταθμευμένο πολυτελές τζιπ αλλά από τις φλόγες καταστράφηκαν άλλα δύο οχήματα που ήταν σταθμευμένα απέναντι από το τζιπ ενώ ένα τέταρτο όχημα υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που επικαλείται το ΟΡΕΝ, η πρώτη εκτίμηση της Πυροσβεστικής και της Κρατικής Ασφάλειας που έσπευσαν στην περιοχή είναι ότι οι άγνωστοι πρώτα έσπασαν ένα από τα τζάμια του τζιπ, έριξαν μέσα έφλευκτο υγρό με το οποίο στη συνέχεια περιέλουσαν το όχημα πριν του βάλουν φωτιά.

Η αστυνομία προχώρησε σε 9 προσαγωγές.

Πηγές από την ΕΛ.ΑΣ, διαπιστώνουν σημαντικά «κενά» στο δίκτυο πληροφόρησης και αποτροπής εμπρηστικών ενεργειών καθώς οι άγνωστοι πραγματοποιούν τις επιθέσεις τους χωρίς να γίνονται αντιληπτοί.

Ένα άλλο αξιοσημείωτο γεγονός, είναι πως ενώ στο κέντρο της Αθήνας και δη στην περιοχή των Εξαρχείων επικρατεί σχετική ηρεμία, στις γύρω περιοχές γίνεται «εκρηκτικό πάρτι» κάθε βράδυ με αποτέλεσμα οχήματα που ανήκουν σε εταιρίες, επιχειρήσεις και ιδιώτες να παραδίδονται στις φλόγες.

Facebook Comments

Τελευταια από Επικαιρότητα

Go to Top