ΑρχικήΕπικαιρότηταΧρυσή Αυγή: 13 χρόνια φυλακή στην ηγετική ομάδα- Ισόβια στον Ρουπακιά

Χρυσή Αυγή: 13 χρόνια φυλακή στην ηγετική ομάδα- Ισόβια στον Ρουπακιά

Η διαδικασία, που αναμενόταν να ξεκινήσει στις 12:00, ξεκίνησε με καθυστέρηση περίπου 50-55 λεπτών, με την πρόεδρο του δικαστηρίου να ανακοινώνει τις ποινές για τα καταδικασθέντα στελέχη της Χρυσής Αυγής.

Ξεκινώντας την ανακοίνωση των ποινών, η πρόεδρος, Μαρία Λεπενιώτη, ανακοίνωσε ισόβια στον Γιώργο Ρουπακιά και 10 χρόνια για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, 4 έτη για οπλοχρησία, 4 έτη για οπλοφορία και 4.000 ευρώ χρηματική ποινή, ενώ για τους συνεργούς του ανακοινώθηκε ποινή κάθειρξης 6-7 ετών.

Σημειώνεται ότι 7 από τους 68 κατηγορούμενους είναι παρόντες στο δικαστήριο.

Οι ποινές για την διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης

13 χρόνια ποινή κάθειρξης στον Νίκο Μιχαλολιάκο και σε 5 βουλευτές της ηγετικής ομάδας της εγκληματικής οργάνωσης (Λαγός, Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Παππάς, Γερμενής). Πλην του Ματθαιόπουλου, ο οποίος καταδικάστηκε σε 10 χρόνια ποινή κάθειρξης.

Οι ποινές για τα υπόλοιπα στελέχη:

-Ζησιμόπουλος, Γρέγος, Μπραμπαρούσης, Ζαρούλια και Κουκούτσης καταδικάζονται σε ποινή κάθειρξης 6 ετών.

-Ηλιόπουλος και Κούζηλος καταδικάζονται σε κάθειρξη 7 ετών για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση

-Αλεξόπουλος, Μπούκουρας, Μίχος και Αρβανίτης στους οποίους αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό, έλαβαν ποινή κάθειρξης 5 ετών

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης για τις ποινές, στη δίκη το λόγο θα λάβει και πάλι η εισαγγελέας για να αναπτύξει την πρότασή της επί των αναστολών. 

Στη συνέχεια το λόγο θα λάβουν οι συνήγοροι της υπεράσπισης, οι οποίοι θα ζητήσουν από το δικαστήριο να αναστείλει τις ποινές μέχρι την έφεση. 

Αφού ολοκληρωθούν οι αγορεύσεις των συνηγόρων το δικαστήριο θα πρέπει να αποφασίσει για τις αναστολές. Κάτι, που το πιθανότερο είναι ότι θα γίνει σε νέα συνεδρίαση ενδεχομένως, την Πέμπτη.