ΑρχικήΕπικαιρότηταΞεκίνησε η υπογειοποίηση ηλεκτρικών καλωδίων στον Δήμο Μαραθώνα-Νέας Μάκρης

Ξεκίνησε η υπογειοποίηση ηλεκτρικών καλωδίων στον Δήμο Μαραθώνα-Νέας Μάκρης

Το έργο της υπογειοποίησης των καλωδίων της ΔΕΗ ξεκίνησε σήμερα στον Δήμο Μαραθώνα-Νέας Μάκρης. Οι εργασίες έχουν ως αφετηρία την πλατεία της Νέας Μάκρης και σταδιακά θα απλωθούν σε όλες τις περιοχές, καθώς τα υπόγεια δίκτυα έχουν σημαντικά πλεονεκτήματα, όπως ασφάλεια, αντοχή, αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και ωφέλεια του περιβάλλοντος, ενώ αποτελούν πλέον και μέσο πυροπροστασίας για μια τόσο ευάλωτη περιοχή, που έχει υποφέρει κατά το παρελθόν από πυρκαγιές τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες και για την υπογειοποίησή τους στην ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή της κοινότητας Βαρνάβα και πιο συγκεκριμένα από την πλατεία έως τον Ιερό Ναό Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.

Στο μεταξύ, η δημοτική Αρχή παρέλαβε την ολοκληρωμένη αρχιτεκτονική μελέτη, για την κατασκευή του αύλειου χώρου του 1ου Δημοτικού Σχολείου της Νέας Μάκρης, το οποίο κατεδαφίστηκε πρόσφατα. Το έργο εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος για την αναμόρφωση όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου και ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός είναι δωρεά κατοίκου της Νέας Μάκρης, η οποία είναι αρχιτέκτονας και παράλληλα γραμματέας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του συγκεκριμένου σχολείου.