ΑρχικήΕπικαιρότηταΧαρδαλιάς: «Κόκκινα» τα Γιάννενα και οι Σέρρες!

Χαρδαλιάς: «Κόκκινα» τα Γιάννενα και οι Σέρρες!

Στο «κόκκινο» επίπεδο 4 αυξημένου συναγερμού, περνούν τα Ιωάννινα και οι Σέρρες από την ερχόμενη Πέμπτη, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση για την πορεία της Covid-19 στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, από την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου στις 6 το πρωί οι Περιφέρειες Ιωαννίνων και Σερρών ανεβαίνουν στο επίπεδο 4 αυξημένου συναγερμού.

Η Νάξος και η Ροδόπη ανεβαίνουν στο επίπεδο 3 από το επίπεδο 2, ενώ η Δράμα περνά στο επίπεδο 2 από το επίπεδο 1.

Μάλιστα ο κ. Χαρδαλιάς έκανε έκκληση στους κατοίκους των περιοχών με αυξημένο ιικό φορτίο να παραμείνουν σε εγρήγορση και να τηρούν αυστηρά τα μέτρα

Μεταξύ άλλων, ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε πως αυτή τη στιγμή τα ενεργά κρούσματα σε όλη τη χώρα είναι 7.034 ενώ την τελευταία εβδομάδα ο μέσος όρος των κρουσμάτων στη χώρα έφτασαν τα 773. Τόνισε ακόμη πως μόνο στη διάρκεια της σημερινής ημέρας, πραγματοποιήθηκαν πάνω από 25.000 τεστ.«Ξεκάθαρα η πανδημία είναι σε έξαρση, με βασικό επίκεντρο τη Βόρεια Ελλάδα» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Έπειτα και από το σημερινό νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτωνο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας υπογράμμισε ότι η κατάσταση θα δυσκολεύει όσο χαμηλώνουν οι θερμοκρασίες.