Χ. Κονιδάρης: «Στις εκκλησίες να ισχύσει ό,τι ισχύει σε όλους τους χώρους που συγκεντρώνονται άνθρωποι»

14 mins read

Για την υγεία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, μίλησε στο Action24 και την εκπομπή του Γιώργου Κουβαρά ο εκπρόσωπός του, Χάρης Κονιδάρης.

«Θα παραμείνει στο σπίτι του για το επόμενο διάστημα. Είναι στο γραφείο του στην οικεία του στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών και από εκεί έχει αναλάβει τα καθήκοντά του. Η διάθεσή του είναι εξαιρετική. Είναι ένας άνθρωπος με πολύ μεγάλη εσωτερική δύναμη, με πολύ μεγάλο κουράγιο και ένας άνθρωπος που αδημονούσε να επιστρέψει στα καθήκοντά του. Το μήνυμα που έστειλε ήταν ένα μήνυμα μέσα από την καρδιά του. Μίλησε και σαν άνθρωπος και σαν κληρικός, με το συναίσθημα που έχει ένας άνθρωπος και με τη σοφία που έχει ένας ποιμένας», είπε ο κ. Κονιδάρης για την υγεία του Αρχιεπισκόπου.

Για τα αντιφατικά μηνύματα που στέλνουν κληρικοί κατά τη διάρκεια της πανδημίας ο κ. Κονιδάρης σημείωσε: «Το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου ήταν ξεκάθαρο από την αρχή: τηρήστε τα μέτρα της Πολιτείας. Προφανώς, όπως και σε κάθε χώρο υπήρξαν παραφωνίες. Μεμωνομένες φωνές που παραβίασαν την κοινή λογική, που εξέφρασαν απόψεις παράλογες, απόψεις ακραίες. Η εκκλησία προσπάθησε αυτές τις ακραίες φωνές να τις απομονώσει. Οι εγκληματικές φωνές αυτές οι φωνές πρέπει να απομονωθούν και να κλείσουμε τα αυτιά μας στη λογική του παραλόγου».

Αναφερόμενος στο άνοιγμα των εκκλησιών, ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου τόνισε ότι οι κληρικοί προσεύχονται για όλους και αυτό θα το κάνουν και την περίοδο των Χριστουγέννων, είτε ανοίξουν οι εκκλησίες είτε όχι. «Είναι απόλυτη ανάγκη να τηρούμε ευλαβικά τα μέτρα, να αναλάβουμε και εμείς την ευθύνη μας να εορτάσουμε τα Χριστούγεννα αν και εφόσον τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέψουν», είπε χαρακτηριστικά.

«Επιθυμία του Αρχιεπισκόπου είναι να εορτάσουμε τα Χριστούγεννα με ανοιχτές τις εκκλησίες μας αλλά αυτό ουσιαστικά είναι κάτι που θα κριθεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα. Και σ’αυτά λόγο έχουν οι επιδημιολόγοι και οι λοιμωξιολόγοι. Αυτοί θα κρίνουν τη δεδομένη χρονική στιγμή τι πρέπει να γίνει. Ό,τι ουσιαστικά ισχύει για όλους τους χώρους που μπορεί να μαζευτούν άνθρωποι, αυτό να ισχύσει και για τις εκκλησίες, με συγκεκριμένους κανόνες, όρους και προδιαγραφές», κατέληξε ο κ. Κονιδάρης.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα