Βουλή: Νέα μέτρα έναντι του κορωνοϊού προτείνει ο Τασούλας

στην Επικαιρότητα
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σε αυστηροποίηση των μέτρων που λαμβάνει η Βουλή για την προστασία του προσωπικού της αλλά και των κομμάτων από την διασπορά του κορωνοϊού προχωρά το Σώμα.

Οι τελευταίες εξελίξεις με τα συνεχή κρούσματα σε πολιτικά πρόσωπα που συνδέονται και με τη Βουλή, θορύβησαν τα μέλη της διάσκεψης των προέδρων με τον κ. Τασούλα να προτείνει συγκεκριμένα μέτρα περιορισμού μετάδοσης της πανδημίας.

Ειδικότερα, η Βουλή αποφάσισε να θεσπίσει ειδική, δική της ομάδας ιχνηλάτης που θα της επιτρέπει να λαμβάνει πιο γρήγορα αποφάσεις και θα επικουρεί το έργο των γιατρών. Από την ερχόμενη κιόλας εβδομάδες όλες οι είσοδοι του κοινοβουλίου θα είναι εφοδιασμένες με ειδικά μηχανήματα θερμομέτρησης που θα ελέγχους όποιον επιχειρεί να μπει στο κτίριο προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει πυρετό.

Ακόμα αποφασίστηκε, να μειωθεί περαιτέρω ο αριθμός των βουλευτών που θα μπορούν να παραβρίσκονται στην αίθουσα της Ολομέλειας (50 από 60 που ίσχυε ως τώρα), ενώ θα διακόψουν την λειτουργία τους οι επιτροπές που δεν έχουν να επεξεργαστούν νομοθετικό έργο. Σε ό,τι αφορά τις υπηρεσίες τέλος, ενισχύεται η τηλεργασία και σε πολλές περιπτώσεις προωθείται η λειτουργία κλιμακίων σε μια προσπάθεια αποφυγής του συγχρωτισμού.

Υπενθυμίζεται ότι στη Βουλή επιβεβαιώθηκε και τέταρτο κρούσμα κορωνοϊού. Πρόκειται για ασυμπτωματικό εργαζόμενο στο Μέγαρο της Βουλής, που βρέθηκε θετικό το βράδυ της Παρασκευής.

Facebook Comments

Τελευταια από Επικαιρότητα

Go to Top