ΑρχικήΕπικαιρότηταΥπό πίεση το σύστημα υγείας: Τους 922 έφτασαν οι νοσηλευόμενοι ασθενείς

Υπό πίεση το σύστημα υγείας: Τους 922 έφτασαν οι νοσηλευόμενοι ασθενείς

Η «έκρηξη» των κρουσμάτων κορωνοϊού των τελευταίων ημερών στην Ελλάδα έχει αυξήσει την πίεση στο σύστημα υγείας, καθώς ο αριθμός των νοσηλευομένων ασθενών έφτασε σε επίπεδο ρεκόρ.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 715 νέα κρούσματα κορωνοϊού, ο χαμηλότερος αριθμός των τελευταίων πέντε ημερών. Κάτι που θα μπορούσε να αποδοθεί και στον μειωμένο αριθμό τεστ που διενεργήθηκαν, περίπου 12.000, ενώ το αμέσως προηγούμενο 24ωρο είχαν γίνει 16.000 έλεγχοι. Την περασμένη εβδομάδα κατά μέσο όρο γίνονταν περίπου 24.000 τεστ κορωνοϊού.

Παρά τη μείωση των κρουσμάτων, χθες καταγράφηκε ο υψηλότερος αριθμός νοσηλευομένων για κορωνοϊό. Οι ασθενείς ανέρχονται σε 922, από τους οποίους οι 677 νοσηλεύονται σε απλές κλίνες Covid και οι 245 σε μονάδες εντατικής θεραπείας, μονάδες αυξημένης φροντίδας, θαλάμους αρνητικής πίεσης, σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα».

Στη χθεσινή ανακοίνωση- που περιλαμβάνει στοιχεία έως τις 15:00 το μεσημέρι κάθε ημέρα- ο ΕΟΔΥ έκανε λόγο για 95 ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Ο αριθμός τους όμως αυξήθηκε και το βράδυ της Δευτέρας έφτασε τους 99 διασωληνωμένους, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας. Την ίδια ώρα, 119 ασθενείς νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, ένα ακόμη αρνητικό ρεκόρ από την έναρξη της πανδημίας, το 60% σε νοσοκομεία της Αττικής.

Αναφορικά με τις εισαγωγές στα νοσοκομεία, μετά το προχθεσινό ρεκόρ των 118 εισαγωγών, χθες έγιναν 89. Το 31% των ασθενών εισήχθησαν σε νοσοκομεία της Αττικής και οι υπόλοιποι στα νοσοκομεία της περιφέρειας, κυρίως στην Ήπειρο και τη Μακεδονία. Ενδεικτικά, 21 ασθενείς εισήχθησαν στο ΑΧΕΠΑ, 7 στο γενικό νοσοκομείο Καστοριάς και άλλοι τόσοι στα νοσοκομεία Ιωαννίνων, «Χατζηκώστα» και Πανεπιστημιακό.