ΑρχικήΕπικαιρότητα«Τσουνάμι» καταγγελιών κατά Κιμούλη - Νέες αποκαλύψεις από Φαίη Ξυλά και Ευδοκία...

«Τσουνάμι» καταγγελιών κατά Κιμούλη – Νέες αποκαλύψεις από Φαίη Ξυλά και Ευδοκία Ρουμελιώτη

Μετά την εξομολόγηση της Ζέτας Δούκα για λεκτική και σωματική βία από τον γνωστό ηθοποιό, συνάδελφοι της έχουν καταθέσει τη δική τους εμπειρία και κατά συντριπτική πλειοψηφία έχουν ταχθεί υπέρ της.
Πρώτα απ’ όλα, η γνωστή ηθοποιός Ζέτα Δούκα μέσα από την εκπομπή “Πάμε Δανάη” (ΜΕΓΚΑ) όπου βρέθηκε καλεσμένη εξομολογήθηκε τις δύσκολες στιγμές που έζησε το 2008 -την περίοδο μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Τότε, συμμετείχε στο Θέατρο Αθηνών στην παράσταση Closer μαζί με τους Γιώργο Κιμούλη, Νίκο Ψαρρά και Δώρα Χρυσικού.
Η παράσταση φαινομενικά πήγαινε καλά αλλά ο σκηνοθέτης και συμπρωταγωνιστής της Γιώργος Κιμούλης, όπως υποστήριξε η Ζέτα Δούκα, άσκησε πάνω της σωματική, ψυχολογική και λεκτική βία«Όσο οι κριτικές ήταν καλές τόσο χειρότερη γινόταν η συμπεριφορά του», ανέφερε χαρακτηριστικά η ηθοποιός κάνοντας λόγο για κλωτσιές και βρισιές που εισέπραξε στα παρασκήνια.
Οι συντελεστές της εκπομπής πάγωσαν στο άκουσμα του ονόματος. «Γνωρίζω ότι πολλοί συνάδελφοί μου έχουν υποστεί τέτοιου είδους συμπεριφορές και από τον ίδιο και από άλλους και χειρότερα πράγματα και αυτή τη στιγμή, αυτό που κάνω είναι να ανοίξω τον δρόμο της προσωπικής και ονομαστικής ομολογίας», συνέχισε η Ζέτα Δούκα.
Με τη σειρά της, η ηθοποιός Κατερίνα Γερονικολού έκανε μία ανάρτηση στο Instagram η οποία προκάλεσε αίσθηση.
«Ανεβάζοντας» μία φωτογραφία από παράσταση στην οποία συνεργαζόταν με τον γνωστό ηθοποιό (ο οποίος είναι και ο μοναδικός άνδρας στην εν λόγω αφίσα), κάνει λόγο για εργασιακό εκφοβισμό, χωρίς να τον κατονομάζει, αλλά «φωτογραφίζοντάς» τον.
Αναλυτικά η ανάρτηση της Κατερίνας Γερονικολού
Γιατί τώρα;
Γιατί τώρα δε με νοιάζει τι θα πουν. Πείτε ότι θέλετε ελεύθερα! Γιατί τώρα νιώθω καλά με τον εαυτό μου. Δεν είμαι τόσο μικρή για να φοβάμαι τον ίσκιο μου. Αλλά ούτε και τόσο μεγάλη για να μην κλαίω σαν μωρό όταν έρχονται όλα πάλι στο μυαλό μου.
Με φόβισες. Με τρόμαξες…
Με έκανες να μην πιστεύω σε μένα. Εσύ, που μου έδωσες τον ρόλο. Να βάζω στοιχήματα με τον εαυτό μου αν θα μπορώ να συνέλθω μετά τη “συνεργασία” μας.
Φοβόμουν κι εγώ να μιλήσω, γιατί κάποια στιγμή τα περιοδικά μας είχαν ονομάσει ζευγάρι και θα έλεγαν όλοι ότι αυτά είναι τα λόγια μιας “πικραμένης”.
Πικραμένη βέβαια είμαι. Όχι από κάποια υποτιθέμενη σχέση μας. Ούτε από κάποιου είδους σεξουαλική παρενόχληση. Τίποτε από τα δύο δε συνέβησαν.
Πικραίνομαι που δεν κατονομάζουμε τον εργασιακό εκφοβισμό. Που αποθεώνουμε κακόβουλους θνητούς. Που επιτρέπουμε συμπεριφορές που πληγώνουν την αξιοπρέπεια μας. Την ψυχούλα μας.
Με καθαρή συνείδηση, σε συγχωρώ που με πλήγωσες. Αλλά όσο περνάει από το χέρι μου δε θα επιτρέψω να το ξανακάνεις εσύ ούτε κανείς άλλος.
@zetadouka , σε ευχαριστώ που μου έδωσες το θάρρος και μου έδειξες τον τρόπο. Μου θύμισες εικόνες που ήθελα να ξεχάσω. Μου έσφιξες την καρδιά. Λυπάμαι για όσα σου συνέβησαν… λυπάμαι και για μένα.
Ως εδώ όμως.
#nowisourtime #σοφίαμπεκατώρου
*Από την παράσταση “Δον Ζουάν, η επιστροφή”
{Σε παρακαλώ μην επιστρέψεις}
Ενώ συνεχίζονται για δεύτερη μέρα οι μαρτυρίες ηθοποιών για λεκτική βία και άσχημη συμπεριφορά εις βάρος τους από τον Γιώργο Κιμούλη, η ηθοποιός Φαίη Ξυλά ερωτώμενη για την δική της συνεργασία με τον Γιώργο Κιμούλη την χαρακτήρισε «δύσκολη».
Μιλώντας στο OPEN η ηθοποιός ανέφερε: «Ήταν από τις πιο δύσκολες ίσως και η χειρότερη συνεργασία μου με τον Γιώργο Κιμούλη, όμως, έβαλα τα όριά μου. Διεκπεραιώθηκε η συνεργασία πάρα πολύ δύσκολα χωρίς να μιλάμε καν μεταξύ μας, καμία επαφή. Ήταν ψυχοφθόρα. Δεν είναι ευχάριστες αυτού του είδους οι συνεργασίες. Εγώ προσωπικά δεν το δέχομαι. Όλα αυτά που περιγράφει η Ζέτα Δούκα είναι καταδικαστέα»,
Οι δύο ηθοποιοί συνεργάστηκαν σε δύο θεατρικές παραστάσεις: «Θεσμοφοριάζουσες» και «Δον Ζουάν, η επιστροφή».
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε σήμερα και η ηθοποιός Ευδοκία Ρουμελιώτη, η οποία μιλώντας στο MEGA, περιέγραψε τη δική της εμπειρία τονίζοντας ότι η συνεργασία της με τον ηθοποιό της προκάλεσε σοβαρό πρόβλημα υγείας. «Είναι από τις χειρότερες εμπειρίες στη ζωή μου. Μετά από τη συνεργασία μας παντρεύτηκα ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα στις φωνητικές μου χορδές. Για να βγάλω την παράσταση αναγκαζόμουν να κάνω ενέσεις κορτιζόνης και το ήξερε αυτό. Απέκτησα πολύ σοβαρό πρόβλημα στις φωνητικές μου χορδές…», ανέφερε.
Ωστόσο, όπως σημείωσε ενώ στις πρόβες όλα πήγαιναν περίφημα, όταν ανέβηκαν πρώτη φορά στη σκηνή όλα άλλαξαν. «Αυτός ο άνθρωπος με κακοποίησε ψυχικά. Μετά τη συνεργασία μας φοβόμουν να ανέβω πάνω στη σκηνή. Την ώρα που έπαιζα με έβριζε χυδαία. Ήμουν πάνω στη σκηνή και ερχόταν από πίσω μου και δε μπορώ να πω αυτά που άκουγα να μου λέει στο αυτί μου… Έπιασα τον καλλιτεχνικό διευθυντή και τον ίδιο και τον ρώτησα γιατί, γιατί τα έκανε όλα αυτά αφού εκείνος με είχε επιλέξει. Ευτυχώς που μετά συνάντησα ανθρώπους που με υποστήριξαν και με στήριξαν και έμεινα σε αυτόν τον χώρο. Ήταν η πρώτη φορά που δεν κατάφερα να κλείσω τη σεζόν».
Ενδεικτικό του φόβου που της προκαλούσε είναι το γεγονός ότι «στο διάλειμμα της παράστασης φοβόμουν να μείνω στο καμαρίνι και πήγαινα και καθόμουν στην τουαλέτα μέχρι να περάσει η ώρα για να βγω στη σκηνή… Πήγα και βρήκα τον καλλιτεχνικό διευθυντή που ήταν ο Λάκης Λαζόπουλος και του είπα ότι θέλω να φύγω, και μου είπε ότι η ψυχική υγεία μου είναι πάνω από όλα».

«Δεν με ενδιαφέρει αν κινηθεί νομικά εναντίον μου»

Η Ευδοκία Ρουμελιώτη επισήμανε ότι δεν την ενδιαφέρει αν ο Γιώργος Κιμούλης αποφασίσει να κινηθεί νομικά εναντίον της. «Δε με ενδιαφέρει, να κάνει ό,τι θέλει. Να μου κάνει μήνυση, να με πάει στα δικαστήρια. Έχω μιλήσει για αυτό δε μιλάω πρώτη φορά. Αυτά που λέω είναι όλα αλήθεια. Είχα στήριξη από την οικογένειά μου και τη μητέρα μου. Φοβόμουν να πάω να μαζέψω τα πράγματά μου από το καμαρίνι μου. Σωματικά δεν είχε γίνει βίαιος, είχε γίνει λεκτικά. Δεν ήξερα γιατί τα περνάω όλα αυτά. Ούτε σεξουαλικά με παρενόχλησε ποτέ. Το βράδυ που είπε “φεύγω” συνέβη κάτι που δε θέλω να πω. Είχαν μαζευτεί πολλά και αυτό που συνέβη εκείνη τη μέρα ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι… Αν έβγαινε και έλεγε ότι ήταν μια άτυχη στιγμή, ότι ήταν μια δύσκολη περίοδος της ζωής τους, αν ζήταγε συγγνώμη ίσως να το αντιμετωπίζαμε διαφορετικά όμως ακόμα και χθες έγινε μια προσπάθεια να διαστρεβλωθούν τα πράγματα….Δε φοβάμαι πια, δε φοβάμαι ότι δε θα ξαναβρώ δουλειά…. Όταν εγώ βγήκα και μίλησα πρώτη φορά για αυτό πέρασε στα ψιλά γράμματα».
Πρόσθεσε δε ότι «δεν μπορεί να βγαίνει ο κύριος Κιμούλης και να λέει ότι τώρα θυμηθήκαμε η Ζέτα, εγώ και άλλοι συνάδελφοι που θα μιλήσουμε, πατώντας πάνω στην κορυφαία πράξη της Μπεκατώρου. Πάντα τα λέγαμε αλλά τα λέγαμε μεταξύ μας. Όλοι ξέρουμε μέσα στον χώρο για τις συμπεριφορές του συγκεκριμένου ανθρώπου». Σχολιάζοντας τη δήλωσή του ότι η Ζέτα Δούκα έπρεπε να έχει μιλήσει τότε, αφού ήταν πρωταγωνίστρια και δεν χρειαζόταν να φοβάται: «Εγώ δεν ήμουν μια φτασμένη ηθοποιός ήμουν 25 χρονών. Ήταν η τρίτη μου παράσταση. Δεν ήμουν πρωταγωνίστρια. Φοβόμουν, ένιωθα ότι αν μιλήσω τα βάζω με τον Γιώργο Κιμούλη και έκανα μια κακή αρχή στο θέατρο και μπορεί να μην ξαναδούλευα και εγώ ζούσα από αυτή τη δουλειά».