ΑρχικήΕπικαιρότηταΤσιόδρας: «Ο εχθρός δεν σέβεται αυτούς που δεν τον υπολογίζουν» - 35...

Τσιόδρας: «Ο εχθρός δεν σέβεται αυτούς που δεν τον υπολογίζουν» – 35 νέα κρούσματα

Ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε τα νέα κρούσματα που εντοπίστηκαν στην Ελλάδα, ενώ ο Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε ότι «τα δύσκολα είναι μπροστά μας».

Όπως ανακοίνωσε τα νέα κρούσματα είναι 35, ενώ ο συνολικός αριθμός ανέρχεται στους 530. Τα 98 κρούσματα είναι απροσδιόριστης πηγής, ενώ σημειώνεται ότι έχουν ελεγχθεί περισσότερα από 8.000 δείγματα. Οι διασωληνωμένοι είναι 20, ενώ αναμένεται να διασωληνωθούν κι άλλοι.

Ακόμη, ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι  οι 12 από τους 13 νεκρούς είχαν υποκείμενα νοσήματα και πρόσθεσε «παραμένουμε εντός προβλέψεων. Αναμένουμε αύξηση των κρουσμάτων. Τα σοβαρά κρούσματα αντικατοπτρίζουν έναν εχθρό που δεν σέβεται ηλικίες».

Τόνισε δε ότι «ακόμα και οι υγιείς καπνιστές έχουν αυξημένη πιθανότητα αναπνευστικών λοιμώξεων» και συμπλήρωσε «Οι καπνιστές φαίνεται πως έχουν αυξημένη ευαισθησία, λόγω υποδοχέων. Η επιλογή είναι δική τους».

Παράλληλα, ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι «Κανείς εκτός από τους 19 που πήραν εξιτήριο μέχρι σήμερα, δεν έχουν ανοσία. Θα περάσει πολύς καιρός για να έχουν ανοσία αρκετοί ώστε να προστατεύουν τον συνολικό πληθυσμό».

Το σημείο που λύγισε η φωνή του Σωτήρη Τσιόδρα

Αναφερόμενος στους ηλικιωμένους, λύγισε προς στιγμήν η φωνή του κ. Τσιόδρα, ενώ ανέφερε ότι «Το θαύμα της ιατρικής επιστήμης σήμερα είναι ότι προσφέρει παράταση ποιοτικού χρόνου στους ηλικιωμένους, τους πατεράδες και τις μανάδες μας».

Και επισήμανε «Μετά λύπης διαπιστώνω το πεδίο μάχης για τον νέο ιό να περνάει στο πεδίο των αντιπαραθέσεων. Ας διαβάσουν τις ανακοινώσεις του ΠΟΥ οι τόσο ενδιαφερόμενοι».

Κατέληξε, μάλιστα, λέγοντας ότι «Την τελευταία λέξη δεν θα την έχει ο θάνατος. Πρέπει την τελευταία λέξη να την έχει η καλοσύνη της ημέρας».

Χαρδαλιάς: «Τα δύσκολα είναι μπροστά μας»

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς, σημείωσε ότι «Τα δύσκολα είναι μπροστά μας. Οι επόμενες εβδομάδες είναι απόλυτος κρίσιμες και αυτό πρέπει να είναι στο μυαλό όλων μας. Εχουμε λάβει εγκαίρως μέτρα ώστε να μην γίνουμε Ιταλία. Είναι στο χέρι όλων μας να δείξουμε τη μέγιστη υπευθυνότητα».

Και συνέχισε ότι το «Να είστε σίγουροι ότι στο χρόνο που πρέπει θα λάβουμε όποια επιπλέον μέτρα πρέπει. Να μην χαθούν άνθρωποι, εξαιτίας της δικής μας απερισκεψίας, που θα μπορούσαν να μην είχαν νοσήσει».

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι είναι σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση επαναπατρισμού από διάφορες χώρες και σημείωσε ότι δίνεται ιδιαίτερη έμφαση σε πτήσεις από Αγγλία.

Ακόμη, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, λέγοντας ότι «είμαστε εκεί που ήταν η Ιταλία πριν 24 ημέρες».

https://youtu.be/sl0EL_MnIRM