ΑρχικήΕπικαιρότηταΤσιόδρας: «Ήρθε η ώρα να μιλήσουν οι καρδιές- Είμαι εδώ να σας...

Τσιόδρας: «Ήρθε η ώρα να μιλήσουν οι καρδιές- Είμαι εδώ να σας πω ότι είμαστε εδώ»

«Είναι η ώρα της συνείδησης, είναι η ώρα να μιλήσουν οι καρδιές. Αυτή τη στιγμή δεν μετρούν τα δικά μου λόγια, αλλά η επιλογή ελευθερίας του καθενός» επεσήμανε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας.

Η επιστροφή του κ. Τσιόδρα έχει υψηλό συμβολισμό, καθώς ο ίδιος αναφέρθηκε δυο φορές στην εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου για να μας καλέσει να δείξουμε την «ανδρειοσύνη» μας όπως έκαναν όταν χρειάστηκε οι πρόγονοί μας.

Είναι σαφώς χειρότερα τα πράγματα στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, το περιμέναμε, έτσι είναι οι πανδημίες, τόνισε μεταξύ άλλων ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Όπως σημείωσε, είναι αδύνατο τώρα να ελεγχθεί σε Ευρώπη και Ελλάδα η διασπορά του ιού, ανεβαίνει. Πιέζεται το σύστημα Υγείας, ιδιαίτερα σε Βόρεια Ελλάδα, Ήπειρο και Δυτική Μακεδονία. Ενώ τόνισε ότι έχουμε δύσκολο Δεκέμβριο, ίσως και δύσκολο Ιανουάριο, αλλά τότε με την ελπίδα του εμβολίου. 

Ενθάρρυνε τους Έλληνες πολίτες, λέγοντας ότι «δεν χάνουμε την ελπίδα μας, εξακολουθούμε να παλεύουμε ως πολίτες, η ζωή μας συνεχίζεται, με δύσκολο τρόπο, αλλά χωρίς να φθάνουμε στο απαγορευτικό».

«Κοιτάμε να έχουμε όσο το δυνατό πιο ανεκτά μέτρα, να αποφύγουμε το lockdown» συμπλήρωσε. Εμείς τονίζουμε τι πρέπει να γίνει, αλλά δεν μπορούμε να μπούμε στην προσωπική επιλογή του καθενός.

Μάλιστα, ο κ. Τσιόδρας μίλησε σε ιδιαίτερα προσωπικό τόνο, υπογραμμίζοντας ότι: «Δεν έχω πάει από τον Φεβρουάριο σε καφέ και εστιατόριο. Μπορεί να με καταλάβει κάποιος που το έχει κάνει». Ωστόσο, θέλησε να δώσει και αισιόδοξα μηνύματα κυρίως αναφορικά με το εμβόλιο κατά του κορονοϊού: «Έχουμε αισιόδοξα μηνύματα ότι το εμβόλιο της Οξφόρδης δουλεύει σε όλες τις ηλικίες. Και το αμερικανικό έχει αποτελέσματα», προσθέτοντας ότι «σήμερα ο Ρώσος πρέσβης μας είπε για ελπίδα από το ρωσικό εμβόλιο.»

Τόνισε επίσης ότι οι «συνθήκες στα μέσα μεταφοράς είναι ασφυκτικές» και γι’ αυτό θα «πρέπει να περιορίσουμε τις συναθροίσεις.»

Μην αρχίσουμε πάλι να μιλάμε για το παιχνίδι της ζωής και του θανάτου είμαι υπέρ της ζωής, πρόσθεσε ο καθηγητής