Τσιόδρας: «Ελεγχόμενη η τροχιά στη χώρα μας» – 74 νέα κρούσματα, 66 σε ΜΕΘ

10 mins read

Ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε τα νέα κρούσματα κορωνοϊού που έχουν καταγραφεί στη χώρα μας.

Σήμερα ανακοίνωσε 74 νέα κρούσματα, ενώ συνολικά έχουν καταγραφεί 966 κρούσματα. Σε ΜΕΘ είναι 66 ασθενείς, ενώ οι 65 είναι διασωληνωμένοι. Σημειώνεται ότι 52 έχουν πάρει εξιτήριο.

Δύο νέοι θάνατοι, ενώ ο συνολικός αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 28. Το 89% είχε υποκείμενο νόσημα.

Ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι έχουν πραγματοποιηθεί 13.477 τεστ κορωνοϊού, ενώ τόνισε ότι 4 ασθενείς αποσωληνώθηκαν. Οι 2 από τους 4 ασθενείς που αποσωληνώθηκαν είχαν υποκείμενα νοσήματα.

Η γρήγορη, συλλογική και πιστή εφαρμογή των μέτρων γλυτώνει την πατρίδα μας από την συμφόρηση των δομών υγείας και την αύξηση του αριθμού θανάτων.

Αναφερόμενος στα τεστ αντισωμάτων, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας είπε ότι «Θα χρησιμοποιηθούν στο μέλλον και για άλλους σκοπούς τα τεστ αντισωμάτων που τόσο έχουν διαφημιστεί. Τα τεστ αντισωμάτων μπορεί να είναι ψευδώς αρνητικό. Θα ελεγχθούν για την αξιοπιστία τους».

Χαρδαλιάς: «Σημαντικότατες οι επόμενες εβδομάδες, κανένα περιθώριο εφησυχασμού»

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς, σημείωσε ότι «Η μάχη εναντίον της νόσου του κορωνοϊού συνεχίζεται και παραμένει εξαιρετικά δύσκολη».

Ο κ. Χαρδαλιάς είπε κατηγορηματικά πως οι επόμενες εβδομάδες είναι σημαντικότατες και δεν υπάρχει χώρος για κανέναν εφησυχασμό.

Ανακοίνωσε πως αναμένονται το Σαββατοκύριακο κι άλλες ειδικές πτήσεις από διάφορους προορισμούς, με υγειονομικό υλικό.

Κάθε μέρα πρέπει να βγαίνουμε νικητές και ο τρόπος είναι ένας, μένουμε στο σπίτι, υπογράμμισε.

Facebook Comments