Τροχαία: Αύξηση κατά 1.324% στις κλήσεις εντός λεωφορειολωρίδων

7 mins read

Οι βεβαιωθείσες παραβάσεις σε αποκλειστικές λωρίδες λεωφορείων, στην Αττική, σημείωσαν αύξηση σε ποσοστό 1.324% τον περασμένο μήνα.

Συγκεκριμένα, βεβαιώθηκαν από την Τροχαία 1.046 παραβάσεις, έναντι 79 τον Ιανουάριο 2019, με τον μέσο όρο της προηγουμένης πενταετίας να κυμαίνεται στις 377 παραβάσεις.

Ωστόσο, αύξηση παρουσίασαν κατά 317% και οι φωτογραφικές κλήσεις από τις κάμερες καταγραφής παραβάσεων του ΟΑΣΑ. Ειδικότερα, φέτος τον Ιανουάριο ελήφθησαν 257, έναντι 81 τον αντίστοιχο μήνα το 2019, με τον μέσο όρο της προηγουμένης πενταετίας να κυμαίνεται στις 132 φωτογραφικές κλήσεις.

Η ΓΑΔΑ σημειώνει πως η συνεργασία και η εντατικοποίηση των δράσεων της τροχαίας και του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ) για τις λεωφορειολωρίδες «αποδίδει απτά αποτελέσματα».

Ακόμη, ξεκαθαρίζει πως οι αποκλειστικές λωρίδες λεωφορείων έχουν θεσπιστεί για να εξυπηρετούν τους πολίτες στις μετακινήσεις τους με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και για τον λόγο αυτόν οι παραβάσεις αυτές χαρακτηρίζονται ως αντικοινωνική συμπεριφορά.

Τέλος, η ΓΑΔΑ επισημαίνει πως οι έλεγχοι και η σχετική δραστηριότητα των Υπηρεσιών θα συνεχιστούν.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα