Τρία τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού – Ακυρώνονται τα καρναβάλια σε όλη τη χώρα

10 mins read

Στην Αθήνα εντοπίζεται το τρίτο κρούσμα κορωνοϊού στη χώρα μας.

Πρόκειται για μια γυναίκα 40 ετών, κάτοικος Αμαρουσίου, που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Ιταλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 40χρονη επισκέφθηκε πρώτα ιδιωτικό θεραπευτήριο και από εκεί την παρέπεμψαν στο «Αττικόν» που είναι και νοσοκομείο αναφοράς.

Mετά τις δύο περιπτώσεις που διαπιστώθηκαν ήδη στη Θεσσαλονίκη, με την 38χρονη και το παιδί της, σύμφωνα με τον  επικεφαλής της επιτροπής λοιμοξιολόγων του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα, το τρίτο κρούσμα είναι μια νεαρή γυναίκα, η οποία είχε ταξιδέψει σε πληττόμενη περιοχή της Ιταλίας.

Η κατάσταση της υγείας και των τριών ασθενών που έχουν προσβληθεί είναι καλή και παρακολουθούνται από τους ειδικούς.

Μάλιστα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, είπε ότι ιχνηλατείται και το κρούσμα που νοσηλεύεται στην Αθήνα έτσι ώστε να εντοπιστούν όλοι οι άνθρωποι που ήρθαν σε επαφή μαζί της κατά και μετά την επιστροφή της από την Ιταλία.

Ο κ. Τσιόδρας ανέφερε χαρακτηριστικά για το τρίτο κρούσμα «Είναι στην περιοχή των Αθηνών το τρίτο κρούσμα. Είναι σε καλή κατάσταση και θα νοσηλευθεί σε νοσοκομείο αναφοράς. Είναι νεαρή συμπατριώτισσα».

Τι ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας

Πριν από λίγο ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, σε ενημέρωση του τύπου, ανακοίνωσε ότι λόγω του κορωνοϊού και των κανόνων ασφαλείας που πρέπει να τηρηθούν, ακυρώνονται τα καρναβάλια σε όλη τη χώρα.

Χαρακτηριστικά είπε ότι «Αποφασίζουμε τη ματαίωση των εκδηλώσεων για το καρναβάλι σε όλη την χώρα».

Facebook Comments

Τελευταία Νέα