ΑρχικήΕπικαιρότηταΤραγωδία στο Μάτι: Δολιοφθορά στη μηχανή του είχε καταγγείλει ο πραγματογνώμονας

Τραγωδία στο Μάτι: Δολιοφθορά στη μηχανή του είχε καταγγείλει ο πραγματογνώμονας

Ο πραγματογνώμονας για την τραγωδία στο Μάτι, Δημήτρης Λιότσιος, δέχθηκε δολιοφθορά στη μηχανή του, όπως είχε αποκαλύψει tο ίδιος σε καταγγελία που πραγματοποίησε τον Σεπτέμβριο του 2019.

Ειδικότερα,  ο κ. Λιότσιος σημείωσε ότι κάποιοι προκάλεσαν βλάβη στη μηχανή του προκειμένου να του κάνουν κακό. Όπως περιγράφει, επιστρέφοντας στις 3 Μαρτίου στο σπίτι του οδηγώντας τη μηχανή του, έφυγε ξαφνικά από το δρόμο.

Επισκεπτόμενος το συνεργείο, οι μηχανικοί του αποκάλυψαν πως κάποιος είχε πειράξει το παξιμάδι που στερεώνει τον πίσω τροχό της μοτοσικλέτας.

«Ξαφνικά άρχισα να χάνω τον έλεγχο της μηχανής. Είχε πέσει όλη η αλυσίδα κάτω» περιγράφει ο επιπυραγός και πραγματογνώμονας για το Μάτι.

Και συνεχίζει, λέγοντας ότι «Το παξιμάδι αυτό συγκρατεί όλο τον τροχό. Όταν χαλαρώσει το συγκεκριμένο παξιμάδι, ο τροχός μετακινείται και αυτομάτως φεύγει η αλυσίδα από τη θέση της».

Μήνυση για τη δολιοφθορά στη μηχανή

Ο κ. Λιότσιος κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά αγνώστων, με τον δικηγόρο του, Θέμη Σοφό να σημειώνει:

«Δεν αποτελεί τυχαίο γεγονός ή κατασκευαστικό σφάλμα αλλά ανθρώπινη παρέμβαση κάποιου που είχε σκοπό να βλάψει τον εντολέα μας. Όσοι ήθελαν να βλάψουν τον συγκεκριμένο άνθρωπο να ξέρουν ότι μπορεί να έχουν αφήσει και ίχνη».

Στη μήνυση κατά αγνώστων που κατέθεσε παραθέτει πλήρη τεχνική έκθεση από την εταιρεία από την οποία αγόρασε τη μηχανή και η οποία διενεργεί και τη συντήρησή της.

Αρχικά οι τεχνικοί του service διαπιστώνουν το πρόβλημα:

1

Και στη συνέχεια προχωρούν σε μία εκτίμηση που προκαλεί σοκ, καθώς γράφουν πως η χαλάρωση της αλυσίδας της μηχανής, που θα μπορούσε να είχε προκαλέσει σοβαρό τροχαίο, οφείλεται σε ανθρώπινο χέρι:

2

Τα στοιχεία αυτά οδήγησαν τον επιπυραγό Δημήτρη Λιότσιο στη δικαιοσύνη, όπου κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστων ζητώντας την προστασία της ζωής του και της σωματικής του ακεραιότητας:

3

4