ΑρχικήΕπικαιρότηταΤουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο ακόμη και με ελικόπτερο

Τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο ακόμη και με ελικόπτερο

Ελικόπτερο τύπου S-70 απογειώθηκε, λίγο μετά τις 11 το πρωί, από τη βάση στο Τσανάκκαλε, πραγματοποιώντας πτήση γύρω από τη Λέσβο, παραβιάζοντας τρεις φορές τον εθνικό εναέριο χώρο.

Σημειώνεται ότι οι παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά F-16 και από αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας ή ηλεκτρονικού πολέμου αποτελούν σχεδόν καθημερινό φαινόμενο, ενώ όσες φορές σημειώνονται παραβιάσεις από τουρκικά ελικόπτερα αυτές γίνονται από ελικόπτερα που απογειώνονται από τουρκικά πλοία.

Όπως αναφέρει το OnAlert.gr, το σημερινό περιστατικό με το ελικόπτερο που απογειώθηκε από το Τσανάκκαλε, σύμφωνα με τους επιτελείς του ΓΕΕΘΑ, δεν προκαλεί κάποια ανησυχία. Παρ’ όλα αυτά, επισημαίνουν ότι τέτοιου είδους παραβιάσεις δε γίνονται συχνά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα στο βορειοανατολικό και κεντρικό Αιγαίο, παρότι δραστηριοποιήθηκαν μόλις 10 τουρκικά μαχητικά, πετώντας σε τρεις σχηματισμούς των δύο και σε έναν σχηματισμό των τεσσάρων, ενεπλάκησαν τέσσερις φορές σε εμπλοκή με ελληνικά μαχητικά.

Όλα τα τούρκικα αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από ελληνικά.