ΑρχικήΕπικαιρότηταΤο τραγικό τέλος της οικογένειας Μαυρίκου: «Έκλεισε το παράθυρο όταν βούλιαζε τ'...

Το τραγικό τέλος της οικογένειας Μαυρίκου: «Έκλεισε το παράθυρο όταν βούλιαζε τ’ αμάξι»

Χθες η μητέρα και ο αδερφός του Παναγιώτη Μαυρίκου, του δημοσιογράφου-εκδότη της εφημερίδας «Ακρόπολη» που το 2016 απανθρακώθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του στην Αττική Οδό, ανασύρθηκαν νεκροί από βάθος 32 μέτρων στον Μώλο της Δραπετσώνας.

Η 75χρονη μητέρα και ο 53χρονος αδελφός του Παναγιώτη Μαυρίκου, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, φέρεται να έβαλαν τέλος στη ζωή τους, κάνοντας βουτιά θανάτου μέσα στη θάλασσα.

Στο αυτοκίνητο είχαν πάρει μαζί και τα δύο σκυλιά της οικογένειας, το ένα εκ των οποίων σώθηκε κολυμπώντας.

Ο άνδρας που είδε το όχημα να πέφτει στη θάλασσα δήλωσε ότι η Σοφία Μαυρίκου δεν φάνηκε να έχει επαφή με το περιβάλλον αμέσως μετά την πτώση. Όταν εκείνος πλησίασε και ενώ το αυτοκίνητο δεν είχε βουλιάξει ακόμα, προσπάθησε να της μιλήσει αλλά εκείνη δεν του απαντούσε. Μέχρι οι εργαζόμενοι να ειδοποιήσουν το λιμεναρχείο, το αυτοκίνητο είχε βουλιάξει.

Μέχρι οι εργαζόμενοι να ειδοποιήσουν το λιμεναρχείο, το αυτοκίνητο είχε βουλιάξει. Σύμφωνα με τον φύλακα, λίγο πριν βουλιάξει τελείως, η Σοφία Μαυρίκου έκλεισε εντελώς το παράθυρο στη θέση του οδηγού και άφησε λίγο ανοιχτό μόνο ένα από τα πίσω. Από αυτό το ανοιχτό παράθυρο κατάφερε και σώθηκε ο ένας από τους σκύλους που βρισκόταν εντός του οχήματος.

Σύμφωνα με τον Αλέξη Κούγια, ο οποίος στο παρελθόν υπήρξε δικηγόρος του Παναγιώτη Μαυρίκου, η μητέρα και ο αδερφός τους βρίσκονταν σε άθλια οικονομική κατάσταση. Τα είχαν χάσει όλα, ενώ εκτός από τα οικονομικά τους προβλήματα, ο 53χρονος αδερφός του εκδότη «πάλευε» και με ανίατη ψυχική ασθένεια. «Δεν μπορούσε ούτε τα φάρμακά του να πάρει» δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας στο star.gr. Μετά τον θάνατο του 42χρονου δημοσιογράφου και εκδότη, το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο που τους είχε απομείνει ήταν ένα σπίτι στη Βάρκιζα, το οποίο και τους το πήραν οι τράπεζες. Η μητέρα και ο αδερφός του έμεναν το τελευταίο διάστημα στη Δραπετσώνα, σε ένα φτωχικό σπίτι. Ωστόσο, το έχασαν και αυτό μετά από κατάσχεση που έγινε πρόσφατα.

Η σύζυγός του Παναγιώτη Μαυρίκου μετά τον θάνατό του εγκατέλειψε την Αθήνα και πήγε στον Βόλο για να ζήσει μόνιμα με τα δύο παιδιά που είχαν αποκτήσει.