The one who has the fly, is flying

30 mins read

Όταν το Σεπτέμβριο του 2019 ο πραγματογνώμονας-πυροσβέστης Δημήτρης Λιότσιος κατήγγειλε δολιοφθορά στη μοτοσυκλέτα του, ουδείς στον ΣΥΡΙΖΑ μπορούσε να φανταστεί όσα θα ακολουθούσαν.

Γι’ αυτό και κανείς τότε δεν έσπευσε να καταδικάσει την πράξη του ως στημένη. Το υπονόησαν όμως χθες, απαντώντας στο δημοσίευμα της Καθημερινής μιλώντας για «άθλια επιχείρηση πολιτικής καπηλείας».  Τοιουτοτρόπως, και αυτή η υπόθεση έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά υποθέσεων που για την Κουμουνδούρου έχουν μόνο στόχο να παγιδεύσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και να σπιλώσουν τα άμωμα στελέχη του.

Γι’ αυτό το λόγο η Όλγα Γεροβασίλη έστειλε πριν λίγο εξώδικο στην Καθημερινή.  Αυτό εννοούσε χθες όταν στην ανακοίνωση της επιφυλάσσονταν κάθε νόμιμου δικαιώματός της. Η Καθημερινή ωστόσο, δεν έγραψε ότι ευθύνεται η κυρία Γεροβασίλη. Αποκάλυψε τις απειλές του αρχηγού της πυροσβεστικής κατά του πραγματογνώμονα και βεβαίως τον ισχυρισμό του ότι μεταφέρει «άνωθεν» εντολές. Το σημερινό εξώδικο δεν είναι απολύτως βέβαιο τι στόχο έχει, δεδομένου ότι το δημοσίευμα δεν σπιλώνει κανέναν συριζαίο και επιπλέον όσα λέει ο Κύριος Ματθαιόπουλος μπορεί να είναι χυδαία αλλά υποστηρίζονται από ηχητικό ντοκουμέντο. Αυτό λέει και ο Πρωθυπουργός Κυριακος Μητσοτάκης στη δήλωσή του. Μιλάει για «προσπάθεια συγκάλυψης». Δεν κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο «όλα στο φως» ΣΥΡΙΖΑ της προηγούμενης περιόδου δεν μοιάζει να θέλει στη δεδομένη φάση να λάμψει η αλήθεια. Το «επίδικο» βεβαίως δεν είναι αν ο πρώην αρχηγός τα είπε. Αυτό μοιάζει προς ώρας αδιαμφισβήτητο. Αυτό που μας νοιάζει είναι αν αληθεύουν οι ισχυρισμοί του ότι μετέφερε εντολές ή αν απλά απείλησε τον Λιότσιο για να σώσει το τομάρι του ή και κάποιους ακόμη. Είναι ανατριχιαστικό το γεγονός ότι ένα κοινοβουλευτικό κόμμα αρνείται τη διαλεύκανση μιας υπόθεσης που θυμίζει Καμόρα.

Αν στον ΣΥΡΙΖΑ είναι βέβαιοι ότι κανένα στέλεχος τους δεν έχει εμπλοκή στην υπόθεση, θα είχαν κάθε νόμιμο συμφέρον να διαλευκανθεί η υπόθεση, ώστε να μη μείνουν σκιές. Ο Ματθαιόπουλος είναι αυτός που θα πρέπει να αποδείξει τους ισχυρισμούς του. Η σπουδή του ΣΥΡΙΖΑ και της κυρίας Γεροβασίλη να υποβαθμίσει το θέμα και να το αποδώσει σε Συνομωσία λογικά κίνητρα περισσότερα ερωτηματικά δημιουργεί απ´ όσα επιχειρεί να απαντήσει.

Το ίδιο συνέβη και με τον εργολάβο Καλογριτσα. Μετά τις καταγγελίες του, ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να τον αποποιηθεί. Πριν αλέκτωρα φωνήσαι έσπευσαν να τον αποδώσουν στη ΝΔ. Αυτόν με τον οποίο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ φέρονται να τρογόπιναν ομού. Ο Καλογριτσας φυσικά ισχυρίζεται ότι έγιναν πολύ σοβαρές παρεμβάσεις. Πρέπει όμως και να αποδειχθούν. Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει a priori ότι όλα είναι μυθεύματα. Η δικαιοσύνη βεβαίως έχει στοιχεία προς εξέταση. Για το θέμα έχουν μιλήσει και δυο επιχειρηματίες. Ο Ευάγγελος Μαρινάκης και ο Δημήτρης Κοντομηνάς. Όσα είπαν, ταιριάζουν με το αφήγημα Καλογρίτσα.

Τα ίδια και με τον Μιωνή. Αρχικά είπαν ότι το ηχητικό είναι παραποιημένο. Μετά ότι είναι προϊόν υποκλοπής. Λες και έχει σημασία σε πολιτικό επίπεδο αν ο άνθρωπος με τον οποίο μιλούσαν για δουλειές στο «μαγαζί», χρησιμοποιούσε παράνομες μεθόδους και όχι αν αυτά που έλεγαν θύμιζαν υπόκοσμο. Τελικά υποστήριξαν ότι «δεν είναι αυτό που νομίζεις».

Όταν οι διότι κατηγόρησαν 10 πολιτικά στελέχη, μεταξύ των οποίων και τον Παναγιώτη Πικραμμένο, έναν άνθρωπο που κυβέρνησε για μερικές ημέρες ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός και ο οποίος προηγουμένως δεν είχε δώσει ποτέ δικαίωμα, ουδείς απέφυγε στη δικαιοσύνη.

Ήταν «μαγκιά» του Ανδρέα Λοβέρδου που ζήτησε ο ίδιος την άρση της ασυλίας του για να δικαστεί και να αποδειχθεί η αθωότητά του. Ήταν το ακριβώς αντίθετο απ´ ότι έκανε π.χ. ο «σύντροφος Πάνος Καμμένος» στην υπόθεση της μήνυσης του εκδότη Γιάννη Κουρτάκη για συκοφαντική δυσφήμιση από τον Καμμένο. Μπορεί η συγκυβέρνηση να είχε «σπάσει», όμως οι Συριζαίοι βουλευτές παρείχαν απλόχερα ασφάλεια στον πρώην σύντροφο.

Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη όταν οι αποφάσεις της, τους βολεύουν. Ειδάλλως η δικαιοσύνη τους προκαλεί αλλεργία. Κάθε ένας που καταγγέλλει οτιδήποτε εναντίον της άμωμης αριστεράς είναι βαλτός. Δεν έχει σημασία αν οι καταγγέλλοντες μιλούν επωνύμως. Δεν περιμένουν καν να αποφανθεί η δικαιοσύνη. Μπορείτε να φανταστείτε τι θα έλεγαν αν είχαν εμφανιστεί και καταγγελίες κατά της αριστεράς από τίποτε προστατευόμενους μάρτυρες. Τελικά το μόνο που καταφέρνουν με την διαρκή άρνηση των γεγονότων, είναι να πιστεύουν όλο και περισσότεροι στην παροιμία με τη μύγα. The one who has the fly, is flying που θα έλεγε και ένας γνωστός μας…

 

Facebook Comments

Τελευταία Νέα