Τέταρτος νεκρός από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα

10 mins read

Στην Ελλάδα έχουμε πλέον το τέταρτο θύμα της πανδημίας του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε ο διοικητής του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ πέθανε ένας από τους ασθενείς που νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο.

Πρόκειται για άνδρα 53 ετών. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες καταγόταν από την Κοζάνη κι εργαζόταν στο νοσοκομείο της Καστοριάς.

Ήδη χθες έφυγαν από τη ζωή δύο ακόμη ασθενείς, ένας 67χρονος, με υποκείμενα νοσήματα, ο οποίος εισήχθη στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου στις 12 Μαρτίου και από τότε νοσηλευόταν διασωληνομένος στην ειδική μονάδα απομόνωσης και ένας 90χρονος ο οποίος διαγνώστηκε θετικός στον ιό την Τετάρτη 11 Μαρτίου και είχε εισαχθεί με πνευμονία στο Γενικό Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.

228 κρούσματα στην Ελλάδα

Ο λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας, χυες ανακοίνωσε πως έχουν εντοπιστεί 38 νέα κρούσματα στη χώρα μας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται πλέον στα 228. Τα 22 κρούσματα είναι «ορφανά», δηλαδή πιθανής εγχώριας μετάδοσης. Η πλειοψηφία των κρουσμάτων βρίσκονται στην Αθήνα.

Ακόμη, ο κ. Τσιόδρας σημείωσε ότι  57 νοσηλεύονται, ενώ 5 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι. Αξίζει να σημειωθεί ότι 8 ασθενείς πήραν εξιτήριο.

Ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του Υπουργείου Υγείας συνέστησε προς όλους ψυχραιμία ώστε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.

Αναφορικά με το προφίλ των νοσούντων, το 51% είναι πάνω από 65 ετών και τα περισσότερα είναι στην Αθήνα. Συνολικά έχουν ληφθεί 3.400 δείγματα από πολίτες.

Ακόμη, ιδιαίτερη προσοχή συνέστησε ο κ. Τσιόδρας ώστε να μην παρατηρηθούν συνθήκες όπως αυτές στα σούπερ μάρκετ καθώς ευνοούν την μετάδοση ασθένειας.

Facebook Comments