ΑρχικήΕπικαιρότηταΤα "έσπασαν" στο κέντρο της Αθήνας για τον Κουφοντίνα

Τα “έσπασαν” στο κέντρο της Αθήνας για τον Κουφοντίνα

Με αφορμή την απεργία πείνας και τις «απαράδεκτες» συνθήκες κράτησης στο νοσοκομείο Βόλου, όπως καταγγέλλει ο αρχιτρομοκράτης της 17Ν, χθες ομάδα κουκουλοφόρων έσπασε βιτρίνες καταστημάτων και προσόψεις τραπεζών.

Η άρνηση εκ νέου άδειας στο Δημήτρη Κουφοντίνα άνοιξε τον ασκό του Αιόλου. Η δικηγόρος του, Ιωάννα Κούρτοβικ, κατάθεσε στο δικαστήριο πολυσέλιδο υπόμνημα, με το οποίο υποστηρίζει ότι και στις 6 άδειες που έχει λάβει μέχρι σήμερα, έχει κάνει ορθή χρήση αυτών και επισημαίνει ότι στις αγροτικές φυλακές του Βόλου 3 φορές, 3 διαφορετικοί εισαγγελικοί λειτουργοί έκριναν, ότι συντρέχουν οι τυπικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις για την χορήγηση της άδειας ενώ κατά την διάρκεια όλων των προηγούμενων αδειών που του χορηγήθηκαν, «τηρηθήκαν ανελλιπώς όλοι οι όροι που τέθηκαν και καμία αντίθετη άποψη δεν διατυπώθηκε από την πλευρά των αρμοδίων για την χορήγηση οργάνων, καθώς επέδειξε τον οφειλόμενο σεβασμό στην άσκηση του δικαιώματος που του αναγνωρίστηκε».

«Η ελευθερία των πεποιθήσεων και των στοχασμών προστατεύεται από το Σύνταγμα και τις διατάξεις της ΕΣΔΑ, τόσο ως προς το δικαίωμα της εξωτερίκευσης όσο και ως προς το δικαίωμα της μη εξωτερίκευσης που και τα δυο εναπόκεινται στην βούληση του ατόμου και προστατεύονται ως τέτοια», υποστηρίζει η δικηγόρος του εκτελεστή και κατ

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται το βούλευμα που θα κρίνει οριστικά εάν θα δοθεί ή όχι η άδεια στο Δημήτρη Κουφοντίνα. Έτσι, χθες, μία ομάδα 20 κουκουλοφόρων με βαριοπούλες και σφυριά, έκαναν καταδρομική επίθεση στην καρδιά της Αθήνας, σε καταστήματα στη Βαλαωρίτου και τη Βουκουρεστίου και πέταξαν τρικάκια υπέρ της χορήγησης αδείας στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Η καρδιά της Αθήνας θύμιζε περισσότερο εμπόλεμη ζώνη με την αστυνομία να προχωρά σε 15 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 12 αφέθηκαν ελεύθεροι και οι 3 παρέμειναν σε κράτηση λόγω όμως του ότι ήταν αλλοδαποί δεν είχαν τα απαραίτητα έγγραφα παραμονής.