Συνελήφθη ο πλοίαρχος του Maersk Launceston – Αρνητικά τα αλκοτέστ

στην Επικαιρότητα
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Κατόπιν εντολής του εισαγγελέα Πειραιά συνελήφθη ο Πολωνός πλοίαρχος του φορτηγού πλοίου μεταφοράς κοντέινερ Maersk Launceston για πρόκληση ναυαγίου από αμέλεια και για παραβάσεις των διεθνών κανόνων αποφυγής σύγκρουσης.

Κρατείται στο Λιμεναρχείο Κερατσινίου και αύριο θα οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα. Την ίδια στιγμή σε εξέλιξη βρίσκεται η προανάκριση που διενεργεί το Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου για τη σύγκρουση. Στη συνέχεια το υλικό της προανάκρισης θα διαβιβαστεί στον Εισαγγελέα για την άσκηση διώξεων.

Το Λιμενικό έκανε αλκοτέστ στους υπευθύνους και των δύο πλοίων για να αποκλείσει το ενδεχόμενο η σύγκρουση να οφείλεται σε ατύχημα. Τα αλκοτέστ βγήκαν αρνητικά.

Σημειώνεται ότι οι ζημιές που έχει υποστεί το πλοίο είναι ιδιαίτερα σοβαρές. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλοίο κυριολεκτικά κόπηκε στα δύο. Χαρακτηριστικό, άλλωστε, είναι ότι η ρυμούλκησή του στον ναύσταθμό της Σαλαμίνας έγινε σε δύο τμήματα.  Οι ίδιες πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι θεωρείται ουσιαστικά αδύνατο οι ζημιές να επιδιορθωθούν, ώστε το «Καλλιστώ» να ανακτήσει το αξιόπλοό του.

Σύμφωνα με ενημέρωση από στελέχη του Λιμενικού Σώματος που είχε αναλάβει και το συντονισμό της επιχείρησης διάσωσης και ρυμούλκησης, ο Πολωνός καπετάνιος του φορτηγού πλοίου ήδη καταθέτει στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση.

Facebook Comments

Τελευταια από Επικαιρότητα

Go to Top