ΑρχικήΕπικαιρότηταΣυναντήσεις Μητσοτάκη με Σαρλ Μισέλ και Φον ντερ Λάιν πριν τη Σύνοδο...

Συναντήσεις Μητσοτάκη με Σαρλ Μισέλ και Φον ντερ Λάιν πριν τη Σύνοδο Κορυφής

Καθώς η κυβέρνηση συνεχίζει το διπλωματικό μπαράζ, όπως αναφέρουν πληροφορίες, αύριο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνοντας στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής θα έχει κατ’ ιδίαν συναντήσεις τόσο με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Σαρλ Μισέλ όσο και με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κα Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.
Φυσικά, οι συζητήσεις τους θα επικεντρωθούν στις ελληνοτουρκικές σχέσεις έπειτα και από την πρόσφατη κρίση στο Αιγαίο.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μισέλ στην επιστολή που έστειλε προς τους Ευρωπαίους ηγέτες που θα προσέλθουν στη Σύνοδο το διήμερο 1 και 2 Οκτωβρίου (Πέμπτη και Παρασκευή) επισημαίνει ότι στόχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι να υπάρξει χώρος για έναν εποικοδομητικό διάλογο με την Τουρκία.
Ωστόσο, καθιστά σαφές ότι στο τραπέζι παραμένουν «όλες οι επιλογές για να υπερασπιστούμε τα νόμιμα συμφέροντα της Ε.Ε. και των κρατών μελών της» κάνοντας με αυτό τον τρόπο έμμεση αναφορά στα τυχόν μέτρα που θα μπορούσαν να ληφθούν κατά της γειτονικής μας χώρας.
Η ατζέντα πάντως στη βελγική πρωτεύουσα αύριο και μεθαύριο θα είναι διευρυμένη καθώς εκτός από τα ελληνοτουρκικά θα συζητηθούν οι σχέσεις μεταξύ Ε.Ε. και Κίνας, η υπόθεση του Αλεξέι Ναβάλνι, η κατάσταση στη Λευκορωσία, το Brexit και η κλιμάκωση της έντασης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.