ΑρχικήΕπικαιρότηταΣυνελήφθη ο Δημήτρης Λιγνάδης

Συνελήφθη ο Δημήτρης Λιγνάδης

Συνελήφθη ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης Δημήτρης Λιγνάδης, κατόπιν έκδοσης εντάλματος από την αστυνομία.
Εισαγγελέας και ανακριτής έκριναν μετά τις καταθέσεις ότι πρέπει να συλληφθεί ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης.
Το ένταλμα αφορά βιασμό κατά συρροή και του έχει ασκηθεί δίωξη για το αδίκημα αυτό. Υπάρχουν πλήθος μαρτυρικών καταθέσεων οι οποίες «δένουν» το αδίκημα.
Οι μαρτυρίες που «έκαψαν» τον Λιγνάδη
Οι  μάρτυρες που «έκαψαν» τον Λιγνάδη κατέθεσαν στην εισαγγελία κάτω από άκρα μυστικότητα.  Σύμφωνα με πληροφορίες, η δίωξη εκτός από τη μήνυση που κατατέθηκε την Παρασκευή το πρωί στην Εισαγγελία για το αδίκημα του βιασμού που φέρεται να τελέστηκε το 2010,  περιλαμβάνει και το βιασμό ενός ακόμα προσώπου. Κρίσιμη η μαρτυρία γυναίκας που γνώριζε πολλά για την ιδιωτική ζωή του γνωστού θεατρανθρώπου.
Ο κατηγορούμενος έχει δικαίωμα να λάβει προθεσμία για να προετοιμάσει την υπεράσπισή του, ενώ αμέσως μετά την απολογία του ανακρίτρια και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την περαιτέρω ποινική του μεταχείριση.
Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι ο Δημήτρης Λιγνάδης πέρασε  το κατώφλι της ΓΑΔΑ, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του και δήλωσε στις αρχές ότι βρίσκεται στη διάθεση τους.
«Ζητήσαμε αρμοδίως ενημέρωση από τις αρχές και λάβαμε την ενημέρωση από την Αστυνομία ότι μέχρι στιγμής ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν αναζητείται» δήλωσε ο δικηγόρος του.
Πώς εκδόθηκε το ένταλμα σύλληψης για τον Λιγνάδη
Δύο εισαγγελείς οι Κ. Σπυρόπουλος και Ν. Στεφανάτος ερεύνησαν τις δύο μηνύσεις που είχαν υποβληθεί κατά του σκηνοθέτη και αφορούν εγκλήματα σεξουαλικής βίας σε βάρος ανηλίκων.
Τα στοιχεία και οι μαρτυρίες που συνέλεξαν οδήγησαν στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος. Η δικογραφία υπεβλήθη στην ανακρίτρια η οποία εξέδωσε το ένταλμα σύλληψης.
Το αποδεικτικό υλικό που συγκέντρωσαν οι εισαγγελείς πρωτοδικών Κώστας Σπυρόπουλος και Νίκος Στεφανάτος τους οδήγησε στην άσκηση της ποινικής δίωξης για το κακούργημα του βιασμού. Η δικογραφία διαβιβάστηκε αμέσως στην ανακρίτρια η οποία συμφώνησε για την έκδοση του εντάλματος σύλληψης.