Στόχος 46% τείχος ανοσίας τον Ιούλιο- Πότε θα ανοίξει οριστικά το λιανεμπόριο

10 mins read

Με τρία εμβόλια διαθέσιμα και άλλο ένα στον προθάλαμο της έγκρισης, η ανάσχεση της πανδημίας διαφαίνεται εφικτή, καθώς περί τα τέλη Μαΐου εκτιμάται ότι θα έχει υψωθεί τείχος ανοσίας στο 30% του πληθυσμού.
Με πληροφορίες από την «Καθημερινής της Κυριακής», σύμφωνα με το μοντέλο διαχείρισης υγειονομικού κινδύνου CORE του ΑΠΘ, το ποσοστό αυτό απομακρύνει το ενδεχόμενο lockdown,  ενώ τον Ιούλιο το ποσοστό ανοσίας εκτιμάται στο 46%, τον Αύγουστο στο 54% και τον Νοέμβριο στο 70% του πληθυσμού, με δεδομένο ότι θα διενεργούνται από τον Μάρτιο ένα εκατομμύριο εμβολιασμοί μηνιαίως. Εάν οι εμβολιασμοί «τρέξουν στο ζενίθ», η ανοσία αγέλης μπορεί να επιτευχθεί στο τέλος του καλοκαιριού.
Παράλληλα, η Ε.Ε. στοχεύει στην ταχεία εξεύρεση κοινής προσέγγισης για το κοινό πιστοποιητικό εμβολιασμού.
Σκυλακάκης: Η αγορά ίσως ανοίξει στις 16 Μαρτίου
«Η αγορά ενδέχεται να ανοίξει στις 16 Μαρτίου» ανέφερε μεταξύ των άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης, ενώ για την οικονομική στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων τόνισε πως «το διαθέσιμο ποσό είναι πεπερασμένο και με αυτό θα πορευτούμε».
Παράλληλά εξέφρασε την ελπίδα πως δε θα χρειαστεί να τεντωθεί άλλο το σκοινί της οικονομίας με πρόσθετες παρατάσεις, μιλώντας σε εκπομπή του Mega.
Ο κ. Σκυλακάκης αναφορικά με το λιανεμπόριο, υποστήριξε πως το κομμάτι εκείνο της αγοράς που είναι ανοικτό δείχνει καλά νούμερα και η εικόνα των εσόδων είναι καλύτερη από εκείνη του Ιανουαρίου και «συνεπώς υπάρχει μια πιθανότητα ανάκαμψης της οικονομίας αρκετά δυναμική», συμπέρανε.

Facebook Comments