Στον δρόμο για τις φυλακές: Πού και πώς θα μεταφερθούν οι χρυσαυγίτες

19 mins read

Οι 37 από τους 39 καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι δεν έλαβαν την αναστολή έως το Εφετείο, θα μεταφερθούν στις φυλακές.

Έτσι λοιπόν, ο χρόνος μετράει αντίστροφα, καθώς η σφραγίδα του εισαγγελέα εκτελέσεως ποινών μπήκε στα φυλακιστήρια, τα οποία είναι έτοιμα. 

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η πλειονότητα των κρατουμένων θα οδηγηθεί στις φυλακές Δομοκού, ενώ οι υπόλοιποι θα μεταχθούν στο Μαλανδρίνο και στις φυλακές Τρικάλων.

Λόγω των ειδικών μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊού που επικρατούν, δεν αναμένεται να ακολουθηθεί η συνήθης διαδικασία της μεταγωγής στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών στο Εφετείο.

Αντίθετα,  μετά από συνεννόηση ΕΛ.ΑΣ. και εισαγγελίας, αστυνομικός θα πάει στην Εισαγγελέα Εφετών, προκειμένου να παραλάβει τα έγγραφα και να τα επιδώσει στη συνέχεια στο αρμόδιο τμήμα για τη μεταγωγή των καταδικασθέντων.

Παράλληλα, έφεση καταθέτει ο Γιάννης Λαγός διά του συνηγόρου του κατά της καταδικαστικής απόφασης. Αναμένεται να υποβάλει το εφετήριο στη νομική επιτροπή του ευρωκοινοβουλίου για να ζητήσει να μην κινηθεί η διαδικασία στην Ολομέλεια καθώς υποστηρίζει πως χρειάζεται, με βάση τον κανονισμό λειτουργίας, τελεσίδικη απόφαση για την άρση της ασυλίας του.

Από τους 39 καταδικασθέντες για τη Χρυσή Αυγή που δεν πήραν αναστολή, οι δυο (Λαγός και Παππάς) δεν θα οδηγηθούν, σήμερα, στη φυλακή. Για τον πρώτο απαιτείται να δρομολογηθεί μία νομική διαδικασία μέσω του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Για τον δεύτερο, απαιτείται να βρεθεί πρώτα, αφού παρότι ήταν υπό παρακολούθηση, κατάφερε να το σκάσει εκθέτωντας την αστυνομία.

Οι 39 από τους καταδικασθέντες για τους οποίους το δικαστήριο έκρινε πως δεν πρέπει να παραμείνουν ελεύθεροι (αλφαβητικά) είναι οι:

Ιωάννης Άγγος, Αγριογιάννης Δημήτριος, Αναδιώτης Αναστάσιος, Νικόλαος Αποστόλου, Γερμενής Γεώργιος, Γρέγος Αντώνιος, Ευγενικός Μάρκος, Ζησιμόπουλος Πολύβιος, Ηλιόπουλος Παναγιώτης, Καζαντζόγλου Ιωάννης, Καλαρίτης Ελπιδοφόρος, Κασιδιάρης Ηλίας, Κομιάνος Ιωάννης, Κορκοβίλης Κωνσταντίνος, Κούζηλος Νικόλαος, Λαγός Ιωάννης, Λιακόπουλος Διονύσιος, Ματθαιόπουλος Αρτέμιος, Μιχάλαρος Αναστάσιος, Μιχαλολιάκος Νικόλαος, Μίχος Νικόλαος, Μπαρέκας Θωμάς, Μπαρμπαρούσης Κωνσταντίνος, Παναγιώταρος Ηλίας, Πανταζής Αναστάσιος, Παπαβασιλείου Νικόλαος, Παππάς Χρήστος, Πατέλης Γεώργιος, Πόπορη Βενετία, Ρουπακιάς Γεώργιος, Σιατούνης Νικόλαος, Σταμπέλος Γεώργιος, Στεργιόπουλος Χρήστος, Στράτος Αθανάσιος, Τσακανίκας Γεώργιος, Τσαλίκης Λέων, Τσόρβας Αθανάσιος, Τσόρβας Νικόλαος και Χρυσαφίτης Αριστοτέλης.

Από αυτούς σχεδόν όλοι έχουν παραμείνει προφυλακιστέοι, άλλοι έχοντας συμπληρώσει 18μηνο προσωρινής κράτησης, άλλοι με λιγότερους μήνες προφυλάκισης. Ο Γιώργος Ρουπακιάς έχει προσωρινό χρόνο κράτησης συνολικά 30 μήνες, ενώ ο Γιάννης Λαγός συνολικά σχεδόν 20 μήνες καθώς μετά τη λήξη του 18μηνου είχε επιστρέψει για περίπου ένα 2μηνο στη φυλακή.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα