ΑρχικήΕπικαιρότηταΣτο τραπέζι η απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό

Στο τραπέζι η απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό

Στο τραπέζι βρίσκονται πρόσθετα μέτρα για την αναχαίτιση της πανδημίας ενώ ο Στέλιος Πέτσας σήμερα δεν απέκλεισε γενικό lockdown στην Αττική.

Το νέο ρεκόρ με τα 2.166 νέα κρούσματα αλλά και τα καθημερινά ρεκόρ διασωληνωμένων που προκαλεί ο κορωνοϊός έχει σημάνει συναγερμό στην κυβέρνηση. 

Όπως αναφέρει το newsit.gr, δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί από το Νίκο Χαρδαλιά στην ενημέρωση της Παρασκευής για την πορεία που καταγράφει ο κορωνοϊός στη χώρα μας.

Αρχικά φέρεται πως θα ισχύει για το προσεχές Σαββατοκύριακο, όμως δεν αποκλείεται να γίνει μόνιμο μέτρο καθώς υπάρχει και το αρνητικό παράδειγμα της Θεσσαλονίκης. Οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης πήγαιναν σε γειτονικούς νομούς όλο το προηγούμενο διάστημα με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη διασπορά του κορωνοϊού όχι μόνο σε αυτή την Περιφέρεια αλλά και στις γειτονικές με αποτέλεσμα να εκτοξευθούν τα κρούσματα.

Για την Αττική υπάρχουν φόβοι πως μπορεί το Σαββατοκύριακο να υπάρξουν πολλοί εκδρομείς σε περιοχές με χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο, ενώ το ίδιο ενδέχεται να ισχύσει και για άλλες περιοχές που βρίσκονται στο κόκκινο. Περιοχές κοντά στην πρωτεύουσα βρίσκονται σε καλύτερη υγειονομική κατάσταση και οι ειδικοί δεν θέλουν να διακινδυνεύσουν κάποια ενδεχόμενη έκρηξη των κρουσμάτων.