ΑρχικήΕπικαιρότηταΣτην Πάτρα το Σάββατο ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ενόψει της γιορτής του Αγίου...

Στην Πάτρα το Σάββατο ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ενόψει της γιορτής του Αγίου Ανδρέα

Στην Πάτρα μεταβαίνει το Σάββατο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, προκειμένου να συνατηθεί με τους τοπικούς παράγοντες αλλά και τον Μητροπολίτη Χρυσόστομο. Στόχος σαφής: να υπάρξει μια συνολική προσπάθεια για την αυστηρή εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού μετάδοσης του κορονοϊού, ενόψει της εορτής του πολιούχου της πόλης Αγίου Ανδρέα, που είναι τη Δευτέρα. 

Προ ημερών εξάλλου κ. Χρυσοχοΐδης είχε ζητήσει από τη Θεσσαλονίκη «να δώσουμε 10 ημέρες στο ΕΣΥ», προσθέτοντας ότι πρέπει να αποφευχθούν οι επισκέψεις και προσκλήσεις στα σπίτια. «Από γιορτές, η Κατερίνα και ο Ανδρέας να γιορτάσουν απ’ το τηλέφωνο» είχε πει χαρακτηριστικά. Η Κατερίνα γιόρταζε στις 25 Νοεμβριου, ο Ανδρέας γιορτάζει στις 30. 

Το γεγονός ότι η Αχαΐα είναι μεταξύ των επτά πιο επιβαρυμένων περιοχών της χώρας σε ό,τι αφορά την Covid-19 και τον τελευταίο καιρό παρατηρείται αυξημένη υγειονομική επιβάρυνση προβληματίζει έντονα την κυβέρνηση. Άλλωστε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε συστάσεις για την τήρηση των μέτρων στον δήμαρχο Πάτρας Κωνσταντίνο Πελετίδη, με τον οποίο επικοινώνησε τηλεφωνικά, ενώ και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, έκανε έκκληση να μην γίνει φέτος μια μεγάλη υπερτοπική γιορτή.

Ο φόβος της επανάληψης του λάθους της Θεσσαλονίκης, όπου γιορτάστηκε ο Άγιος Δημήτριος, πολιούχος της πόλης, με συνέπεια να υπάρξει τεράστια διασπορά του κορωνοϊού και να μην έχει καταστεί ακόμα και τώρα, έναν μήνα μετά να ελεγχθεί είναι διαχυτος στο κυβερνητικό επιτελείο. 

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η επίσκεψη του κ. Χρυσοχοΐδη στην Πάτρα. Ο υπουργός θα έχει σύσκεψη στις 10.30 το πρωί στο αστυνομικό μέγαρο, στην οποία θα συμμετάσχουν εκτός από τα στελέχη της Αστυνομίας, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, οι πέντε δήμαρχοι του νομού, ο διευθυντής της ΥΠΕ, οι διοικητές των δύο μεγάλων νοσοκομείων της περιοχής, και ο πρύτανης του Πανεπιστημίου. 

Στη σύσκεψη θα συζητηθούν οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν από κάθε φορέα, για τον περιορισμό της πανδημίας γενικώς και θα δοθούν οδηγίες στην Αστυνομία για αυστηρούς ελέγχους και την εφαρμογή των μέτρων. 

Μετά την σύσκεψη ο κ. Χρυσοχοΐδης αναμένεται ότι θα κάνει δηλώσεις, ενώ αμέσως μετά θα επισκεφθεί τον Μητροπολίτη Χρυσόστομο, με τον οποίο θα συζητήσει το θέμα του εορτασμού του Αγίου Ανδρέα.