ΑρχικήΕπικαιρότηταΣτην BC Partners το ποσοστό της Go Plc στη Forthnet

Στην BC Partners το ποσοστό της Go Plc στη Forthnet

Πιο κοντά στη δημόσια προσφορά για τη Forthnet βρίσκεται η BC Partners, η οποία συμφώνησε, όπως ανακοινώθηκε στο χρηματιστήριο της Μάλτας, να εξαγοράσει το 9,63% που κατέχει στην εταιρεία τηλεπικοινωνιών η Go Plc.

Έτσι το ποσοστό του βρετανικού ομίλου στη Fοrthnet αυξάνεται πλέον στο 43%, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως βρίσκεται σε συζητήσεις για να αποκτήσει και τις μετοχές των υπόλοιπων ισχυρών μετόχων και συγκεκριμένα της Crystal Almond (μητρικής της Wind), που κατέχει το 14,06%, της Massar Invest (9,63%) αλλά και της Vodafone Ελλάδος, που διατηρεί γύρω στο 2,8%.

Η Go Plc είναι τηλεπικοινωνιακός οργανισμός της Μάλτας και βασικός της μέτοχος είναι η κρατική εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Τυνησίας, η Tunisie Telecom. Υπενθυμίζεται πως η United Group, η θυγατρική της BC Partners που συμμετέχει στη Fοrthnet, έχει δικαίωμα προαίρεσης, ώστε να αποκτήσει το ποσοστό (22,6%) που κατέχουν τέσσερις τράπεζες και συγκεκριμένα οι Πειραιώς, Εθνική, Alpha και Attica.

Στην ανακοίνωση του χρηματιστηρίου της Μάλτας αναφέρεται πως η συμφωνία για την πώληση του 9,63% υπεγράφη στις 5 Νοεμβρίου και θα υλοποιηθεί μέχρι τις 11 Νοεμβρίου, με τίμημα 3,23 εκατ. ευρώ. Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει υπάρξει ανακοίνωση στο ελληνικό χρηματιστήριο για μετοχική αλλαγή στη Fοrthnet.