ΑρχικήΕπικαιρότηταΣκυλακάκης: «Έχει αντικατασταθεί το μαξιλάρι των 35 δισ. που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ»

Σκυλακάκης: «Έχει αντικατασταθεί το μαξιλάρι των 35 δισ. που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ»

Μιλώντας στην εκπομπή του BrainStorming στο Action24 ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης διευκρίνισε ότι το περίφημο «μαξιλάρι» των 35 δισεκατομμυρίων για το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι άφησε στον «κουμπαρά» του κράτους, έχει αντικατασταθεί με νέους πόρους.
Ερωτηθείς για το αν ο ρυθμός των εμβολιασμών που γίνονται αυτή τη στιγμή αρκεί για να ανοίξει η οικονομία την άνοιξη, ο κ. Σκυλακάκης επεσήμανε ότι το βασικό πρόβλημα αυτή τη στιγμή δεν είναι ο ρυθμός των εμβολιασμών, αλλά ο αριθμός των διαθέσιμων εμβολίων. 
Σε ερώτηση για το τι θα συμβεί με  τον τουρισμό, ο κ. Σκυλακάκης ξεκαθάρισε ότι: «Ο τουρισμός, με την εξαίρεση του χειμερινού, έχει τη δυνατότητα να πάει πολύ καλά, γιατί μπορούμε να υποθέσουμε ότι θα έχουμε κερδίσει τη μάχη των εμβολιασμών», ενώ στη συνέχεια σημείωσε ότι «το κλειδί στον τουρισμό είναι να έχουμε αποκτήσει μια μεγάλη ανοσία». Μάλιστα, είπε ότι «δεν πρέπει να υποτιμούμε την πιθανότητα να έχουμε μία έκρηξη τουρισμού μετά από ένα χρόνο lockdown.»
Επιπλέον, ο κ. Σκυλακάκης προχώρησε σε μία, αισιόδοξη όπως τη χαρακτήρισε ο ίδιος, δήλωση τονίζοντας ότι σε αντίθεση με άλλες περιόδους κρίσεων, όπως κατά την περίοδο των μνημονίων και της ελληνικής κρίσης, υπάρχει υψηλός βαθμός εμπιστοσύνης στην οικονομία που αντανακλάται από το γεγονός ότι έγιναν από την αρχή της πανδημίας επιπλέον καταθέσεις που αγγίζουν τα 15 δις. Χαρακτηριστικά είπε ότι: «Σε αντίστοιχες περιόδους κρίσεων οι άνθρωποι έπαιρναν τα λεφτά στο σπίτι, ενώ τώρα υπάρχει εμπιστοσύνη και τα βάζουν στο τραπεζικό σύστημα και τα βάζουν στις τράπεζες της χώρας.»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ