ΑρχικήΕπικαιρότηταΣκέρτσος για την πιθανότητα νέων μέτρων στη βόρεια Ελλάδα: «Μπορεί να υπάρχουν...

Σκέρτσος για την πιθανότητα νέων μέτρων στη βόρεια Ελλάδα: «Μπορεί να υπάρχουν τρύπες που πρέπει να κλείσουν»

«Τα κρούσματα ανά ημέρα δεν είναι ο πιο ασφαλής δείκτης, χρειάζεται να βλέπουμε τον επταήμερο δείκτη» ήταν η απάντηση του υπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, Άκη Σκέρτσου, σχετικά με τα 905 σημερινά κρούσματα της Θεσσαλονίκης, στο Evening Report.

Και συνεχίζοντας επεσήμανε: «Εκεί βλέπουμε μια σταθεροποίηση και στα κρούσματα και στις εισαγωγές στα νοσοκομεία. Ο βασικός δείκτης είναι οι εισαγωγές, όταν μειωθούν θα μπορούμε να μιλάμε για άρση των μέτρων».

Ερωτηθείς από τον Γιώργο Κουβαρά για το εάν η κυβέρνηση σκοπεύει να πάρει έξτρα μέτρα στη Βόρεια Ελλάδα, όπως το κλείσιμο των συνόρων απάντησε: «Τα πάντα αξιολογούνται και βλέπουμε την επικινδυνότητα. Όλα είναι στο τραπέζι. Μπορεί να υπάρχουν τρύπες που πρέπει να κλείσουν».

«Μην δημιουργούμε προσδοκίες σχετικά με το λοκντάουν, είναι λάθος», ανέφερε σχολιάζοντας το πότε θα γίνει άρση του λοκντάουν.

Για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία, απάντησε: «Ειδικά στη λειτουργία των σχολείων, ειδικά στα δημοτικά, ενδέχεται να δούμε νωρίτερα την επαναλειτουργία τους.

Η νυχτερινή διασκέδαση θα πρέπει να βγει από τη σκέψη μας για την χειμερινή περίοδο».

Ο κ. Σκέρτσος σχολίασε και τις δηλώσεις Τσίπρα από τη Λάρισα, όπου χαρακτήρισε «πυρομανή σε ρόλο πυροσβέστη» τον Πρωθυπουργό: «Πολύ εμπρηστικές οι εκφράσεις Τσίπρα και ανακόλουθες με αυτό που ζούμε. ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι εκτός τόπου και χρόνου».

Για την παρουσίαση του σχεδίου για τον εμβολιασμό από τον Βασίλη Κικίλια και τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης περί εμπορίου ελπίδας, είπε: «Το υπ. Υγείας έχει προετοιμαστεί για το σχέδιο εμβολιασμού του πληθυσμού, συνεπώς ένα στοιχείο αυτής της άσκησης είναι η επικοινωνία με τους πολίτες. Πολύ καλά έκανε ο υπουργός και έκανα σήμερα την παρουσίαση. Θα γίνει εκτεταμένη επικοινωνιακή καμπάνια για να αντιμετωπιστούν τα fake news για το εμβόλιο».