Σε ύφεση η πυρκαγιά στη Νέα Μάκρη – Όλα δείχνουν εμπρησμό

12 mins read

Σε ύφεση είναι αυτή την ώρα η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα στην περιοχή Λιβίσι στη Νέα Μάκρη με την Πυροσβεστική να σπεύδει στο σημείο και να προλαβαίνει τα χειρότερα.

Λόγω των ισχυρών ανέμων, ξέσπασε και δεύτερο μέτωπο στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας, με τους πυροσβέστες να δίνουν ολονύχτια μάχη. Όλοι κάνουν λόγο για εμπρησμό, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, ο Περιφερειάρχης Αττικής και ο αρχηγός της Πυροσβεστικής.

Όπως είπε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, η φωτιά στις 2:17 τα ξημερώματα στην περιοχή της Νέας Μάκρης σε δασική έκταση στην περιοχή Λιβίσι, προκαλώντας μεγάλη κινητοποίηση των δυνάμεων της πυροσβεστικής, ενώ λίγα λεπτά μετά, επεκτάθηκε και δεύτερο μέτωπο, στην περιοχή Αγία Μαρίνα. «Είμαστε στον στόχο» δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς καθώς δίνεται αγώνας δρόμου προκειμένου να προλάβουν την ισχυροποίηση των ανέμων που αναμένεται, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους μετά τις 11 το πρωί.

Μάλιστα, όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, «πρόκειται για την έβδομη πυρκαγιά σε εννέα ημέρες, δεν είναι τυχαίο».

Το ότι η φωτιά στη Νέα Μάκρη είναι αποτέλεσμα εμπρησμού ξεκαθάρισε ο Επικεφαλής της Πυροσβεστικής, αφού το διπλό μέτωπο που βρίσκεται σε απόσταση 700 μέτρων το ένα από το άλλο, αλλά και η ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά, δεν αφήνουν άλλο ενδεχόμενο.

«Η πυρκαγιά έχει πάρει σε δασική έκταση είτε από κηλίδωση είτε από νέα εστία, είναι καθαρά εμπρησμός. Δεν υπήρχε φωτιά ανάμεσα στα δύο μέτωπα», είπε χαρακτηριστικά ο Υποστράτηγος Νίκος Σπάης μιλώντας στο OPEN TV.

Ο Γιώργος Πατούλης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ είπε επίσης: «Το περίεργο είναι πως αυτοί η φωτιά είναι η δεύτερη μέσα σε τρεις μέρες στο ίδιο σημείο με δύο εστίες. Υπάρχουν κάποιες ύποπτες καταστάσεις οι οποίες ελέγχονται. Νομίζω, όμως, ότι δεν μπορεί να είναι τυχαίο στην ευρύτερη περιοχή να υπάρχουν μικροεστίες, επτά στο σύνολο, περίπου βραδινές ώρες».

Facebook Comments