Σε καραντίνα όσοι έρχονται από Κακαβιά – Νέα μέτρα ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς

17 mins read

Το μερικό κλείσιμο των χερσαίων συνόρων ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, καθώς, όπως τόνισε, οι μετακινήσεις επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό στη διασπορά της πανδημίας, ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα, η οποία συνορεύει με χώρες των Βαλκανίων, όπου η Covid-19 βρίσκεται σε μεγάλη έξαρση.

Όπως είπε, δεν έχει μειωθεί το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα μας και ειδικά στη Βόριεα Ελλάδα.

Όπως ξεκαθάρισε, η είσοδος από τα χερσαία σύνορα θα επιτρέπεται μόνο σε Έλληνες πολίτες, ή σε όσους έχουν άδεια παραμονής στη χώρα, από τις 7 το πρωί έως τις 11 το βράδυ, καθώς και στις μεταφορές (φορτηγά), καθόλη τη διάρκεια. 

Πιο αναλυτικά ο κ. Χαρδαλιάς δήλωσε: 

Τα στοιχεία των τελευταίων ημερών δείχνουν ότι το επιδημιολογικό φορτίο δεν έχει μειωθεί. Οι μετακινήσεις συμβάλλουν σημαντικά και ως εκ τούτου θα ισχύουν τα εξής: 

  • Από τον Προμαχώνα μπορούν να εισέλθουν Έλληνες και πολίτες της ΕΕ από τις 7 το πρωί έως τις 11 το βράδυ. Επιτρέπεται η διέλευση όλο το 24ωρο για εμπορευματικές μεταφορές
  • Από Κακκαβιά εισέρχονται Έλληνες πολίτες, κάτοχοι άδειας παραμονής, καθώς και για απολύτως απαραίτητες επαγγελματικές και ιατρικές μετακινήσεις. Πάλι η διέλευση επιτρέπεται από τις 07:00 – 23:00. Επιτρέπεται η διέλευση όλο το 24ωρο για εμπορευματικές μεταφορές. Οι διερχόμενοι πρέπει να περάσουν 7 μέρες καραντίνας
  • Από Ευζώνους και Κήπους εισέρχονται μόνο Έλληνες πολίτες και κάτοχοι άδειας παραμονής καθώς και για απολύτως απαραίτητες επαγγελματικές και ιατρικές μετακινήσεις. Πάλι η διέλευση επιτρέπεται από τις 07:00 – 23:00. Επιτρέπεται η διέλευση όλο το 24ωρο για εμπορευματικές μεταφορές.
  • Νυμφαίο, Ορμένιο μόνο Έλληνες πολίτες και για μεταφορές.
  • Η Κρυσταλλοπηγή είναι ήδη από σήμερα κλειστή.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, επεσήμανε: «Με βάση τα δεδομένα της επόμενης εβδομάδας, θα ξεκινήσουμε τη σταδιακή άρση του lockdown. Η πρόθεση είναι να πάμε σε σταδιακή καθολική άρση. Όμως θα πρέπει να περιμένουμε τα δεδομένα της επόμενης εβδομάδας. Όμως δεν πρέπει να κάνουμε ούτε βήμα πίσω».

Έλεγχοι

Ο κ. Χαρδαλιάς προανήγγειλε ότι θα εντατατικοποιηθούν οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα.

Από 9 Νοεμβρίου μέχρι και χτες, έχουν πραγματοποιηθεί 43.051 έλεγχοι, έχουν διαπιστωθεί 399 παραβάσεις και έχουν βεβαιωθεί 712 πρόστιμα.

Οι περισσότερες παραβάσεις αφορούσαν τη μη χρήση μάσκας και τα μέτρα για τις μετακινήσεις.

Τέλος, από τις 16 Νοεμβρίου μέχρι σήμερα, έχουν πραγματοποιηθεί 204 ειδικοί έλεγχοι σε επιχειρήσεις, όπως βιομηχανικές μονάδες, βιοτεχνίες, τράπεζες, επιχειρήσεις με αγροτικά προϊόντα κ.ά., στην Αττική.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα