ΑρχικήΕπικαιρότηταΣε καραντίνα λόγω κορωνοϊού κρουαζιερόπλοιο που φτάνει στην Κέρκυρα - Θρίλερ για...

Σε καραντίνα λόγω κορωνοϊού κρουαζιερόπλοιο που φτάνει στην Κέρκυρα – Θρίλερ για το αν θα πιάσει στο λιμάνι

Σε διαβουλεύσεις βρίσκονται τα υπουργεία Τουρισμού, Ναυτιλίας και Υγείας αλλά και ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας για το αν θα πιάσει το κρουαζιερόπλοιο MSC Opera Κέρκυρα.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, τις επόμενες ώρες θα εξεταστούν όλοι οι επιβάτες του πλοίου για το αν παρουσιάζουν συμπτώματα παρόμοια με του κοροναϊού. Αν συμβεί αυτό και υπάρχουν ενδείξεις για ύποπτο κρούσμα θα εξεταστεί η πιθανότητα να μην κατέβουν οι επιβάτες στην Κέρκυρα.

Νωρίτερα

Σε καραντίνα βρίσκεται το κρουαζιερόπλοιο MSC Opera, που αναμένεται να φτάσει την Πέμπτη στην Κέρκυρα, με την ανησυχία να χτυπάει κόκκινο καθώς σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης από τον κορωνοϊό ενώ είχαν κάνει στάση στην Αθήνα, με κάποιους εξ αυτών να έχουν κυκλοφορήσει στην πόλη.

Σύμφωνα με τα βρετανικά Μέσα Ενημέρωσης, ο καπετάνιος του πλοίου κατά τη στάση του στον Πειραιά ενημέρωσε τους επιβάτες να επιστρέψουν άμεσα στο κρουαζιερόπλοιο και να παραμείνουν σε αυτό, καθώς επιβάτης που είχε ταξιδέψει με αυτό, την περασμένη εβδομάδα και αποβιβάστηκε στη Γένοβα, διαγνώστηκε με κορωνοϊό.

Όπως αναφέρει το Marine Traffic το εν λόγω κρουαζιερόπλοιο είχε πιάσει Ηράκλειο Κρήτης, Ρόδο και είχε ως τελευταίο του σταθμό τον Πειραιά, νωρίς τα ξημερώματα της Τετάρτης. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα ελληνικά χωρικά ύδατα και αναμένεται στην Κέρκυρα την Πέμπτη το πρωί.

Συγκεκριμένα ο καπετάνιος είπε: «Μόλις έμαθα – και ήθελα να μάθετε αμέσως – ότι ενημερωθήκαμε από τις αυστριακές υγειονομικές αρχές πως ένας επιβάτης που ταξίδεψε μαζί μας την περασμένη εβδομάδα, έχει διαγνωστεί με τον COVID-19. Ο άνδρας επιβάτης, αυστριακής υπηκοότητας, αποβιβάστηκε από την MSC Opera στη Γένοβα της Ιταλίας την Παρασκευή το πρωί στις 28 Φεβρουαρίου και βρίσκεται στην Αυστρία. Ξεκαθαρίζουμε πως αυτό το άτομο δεν είναι στο πλοίο αυτή τη στιγμή. Ωστόσο όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα καλούνται να παραμείνουν στο πλοίο μέχρι να έχουμε περαιτέρω σαφήνεια σχετικά με το θέμα. Παρακαλώ σημειώστε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Δεν έχουμε καμία ένδειξη που να υποδεικνύει ότι ενδέχεται να υπάρξει πρόβλημα επί του παρόντος στο MSC Opera και δεν υπάρχουν περιπτώσεις που να υποδεικνύουν ότι μπορεί να υπάρξει περίπτωση COVID-19».

Σύμφωνα με πληροφορίες από βρετανικά ΜΜΕ, το MSC Opera απέπλευσε το μεσημέρι της Τετάρτης από το λιμάνι του Πειραιά μετά από μήνυμα του καπετάνιου που καλούσε άμεσα τους περίπου 2.000 επιβάτες να επιστρέψουν στο πλοίο και να μην φύγουν από αυτό λόγω κορονοϊού.