Ρίχνουν στην αγορά 350.000 αντισηπτικά – Πάνω από 1 εκατ. το απόθεμα σε μάσκες

στην Επικαιρότητα
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Με τα κρούσματα του κορωνοϊού να αυξάνονται και παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης πως τα σούπερ μάρκετ αλλά και τα φαρμακεία θα παραμείνουν ανοικτά οι απανταχού πολίτες της χώρας έσπευσαν να αγοράσουν τα αναγκαία και κυρίως μάσκες και αντισηπτικά.

Ο κορωναϊός έφερε στην επιφάνεια το κατοχικό σύνδρομο που χαρακτηρίζει τους Έλληνες καταναλωτές, με τα ράφια να αδειάζουν και προϊόντα, όπως μαντηλάκια και οινόπνευμα να κάνουν φτερά.

Ωστόσο, η διαθεσιμότητα σε προϊόντα είναι επαρκής, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, ενώ ακόμα και στα αντισηπτικά που εντοπίζεται η μεγαλύτερη ζήτηση, αναμένεται από την Πέμπτη η αγορά να τροφοδοτηθεί με μεγάλες ποσότητες.

Εν τω μεταξύ, για τη διευκόλυνση των καταναλωτών και την αποφυγή του συνωστισμού, διευρύνεται το ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ από τις 7 το πρωί έως και τις 10 το βράδυ.

«Την Παρασκευή θα ριχτεί στην αγορά μεγάλη παρτίδα. Έχουμε εταιρεία που έβαλε επιπλέον μηχανήματα και δουλεύει πυρετωδώς. Θα πέσουν 350.000 αντισηπτικά στην αγορά. Θα καλύψουμε και την επάρκεια σε αιθυλική αλκοόλη, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν εισαγωγές και σε μάσκες.

«Καταγεγραμμένες μάσκες στην Ελλάδα έχουμε πάνω από 1,2 εκατ. μάσκες, τις οποίες δήλωσαν στην πλατφόρμα μας οι επιχειρήσεις. Αυτά τα στοιχεία πήραμε από την ηλεκτρονική πλατφόρμα και τα παραθέτουμε» είπε ο Αδωνις Γεωργιάδης στο Open TV.

«Θα εκδοθεί απόφαση. Θα μάθουν όλοι ποιος ανοίγει ποιος κλείνει. Κάθε κλάδος, εντός των επόμενων ωρών. Ό,τι δεν είναι απολύτως απαραίτητο, θα κλείσει» ξεκαθάρισε.

Ο υπουργός Ανάπτυξης διαβεβαίωσε ότι δεν θα μείνει η Ελλάδα από προμήθειες λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Εάν υποτεθεί ότι έκλειναν σήμερα όλα τα σύνορα, σταμάταγε το παγκόσμιο εμπόριο, η Ελλάδα έχει πλήρη επάρκεια για τρεις μήνες. Κανένας λόγος ανησυχίας και πανικού. Ακόμα και σε αντισηπτικά και μάσκες, βάλαμε πλαφόν, τρία μπουκαλάκια, τρία τεμάχια ανά πελάτη, για να υπάρχει μεγαλύτερη πίεση. Θα πέσουν με ρέγουλα στην αγορά».

Παράλληλα, επεσήμανε για μία ακόμα φορά ότι θα πέσουν βαριές καμπάνες σε όσους παραβατούν. «Μπορώ να παρεμβαίνω ακόμα και για διαφημίσεις αν παρατηρήσω κρούσμα αισχροκέρδειαςδήλωσε χαρακτηριστικά.

Για την επάρκεια προσωπικού στα σούπερ μάρκετ και το θέμα με τα ντελίβερι που χρειάζονται μέχρι και 14 μέρες για παράδοση προϊόντων είπε: «Να κάνουν επιπλέον προσλήψεις για τα σούπερ μάρκετ για να ανταπεξέλθουν, εποχικές προσλήψεις, γιατί έχουν πιάσει τους τζίρους τους».

Facebook Comments

Τελευταια από Επικαιρότητα

Go to Top