Ρίχνει τους τόνους ο Ερντογάν: «Είμαστε έτοιμοι για διάλογο»

στην Επικαιρότητα
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ο Τούρκος Πρόεδρος σε ανάρτησή του στο Twitter φαίνεται πως προσπαθεί να ρίξει τους τόνους στο θέμα της Ανατολικής Μεσογείου.

Ουσιαστικά απαντά στον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος το βράδυ της Παρασκευής έγραψε στο Twitter πως η Τουρκία φαίνεται πως έλαβε το μήνυμα. Με τη σειρά του, ο Τούρκος Πρόεδρος έγραψε πως η Άγκυρα είναι έτοιμη να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

«Ακούγοντας κάθε ειλικρινές αίτημα, σκοπεύουμε να δώσουμε στη διπλωματία όσο το δυνατόν περισσότερο χώρο και να λύσουμε τα προβλήματα με διάλογο, από τον οποίο μπορούν να κερδίσουν όλοι. Θα συνεχίσουμε να υπερασπίζουμε κάθε σταγόνα ύδατος και γης της χώρας μας μέχρι το τέλος» συμπλήρωσε. 

Μεταξύ άλλων επεσήμανε πως η Τουρκία «χωρίς να απαντά στις συνεχείς προκλήσεις που δέχεται, κινείται με αξιοπρεπή και ώριμο τρόπο».

Την Παρασκευή, ο Γάλλος πρόεδρος έκανε μία ανάρτηση στα γαλλικά και στα τουρκικά στέλνοντας σαφές μήνυμα για την επανεκκίνηση των συνομιλιών.

Πρόσφατα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε καταφερθεί εναντίον του Γάλλου ομολόγου του, Εμανουέλ Μακρόν, χαρακτηρίζοντάς τον «ανίκανο φιλόδοξο».

«Γιατί η Τουρκία βρίσκεται στη Συρία, τη Λιβύη, την ανατολική Μεσόγειο, αναρωτιούνται ορισμένοι […] Αν η Τουρκία τα εγκατέλειπε όλα, η Γαλλία θα μπορούσε άραγε να απαλλαγεί από την αναταραχή που ο ανίκανος φιλόδοξος που την κυβερνά έχει προκαλέσει και να αγκαλιάσει μια πολιτική της λογικής;», αναρωτήθηκε αιχμηρά. 

Ταυτόχρονα κατηγορούσε τις χώρες της γύρω περιοχής και την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι στήνουν «παγίδες» στην Τουρκία και έχουν τους δικούς τους «υπολογισμούς» σχετικά με την περιοχή. «Με τη στήριξη του έθνους μας, θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που είναι καλό, δίκαιο και ευεργετικό για τη χώρα μας», δήλωσε.

Facebook Comments

Τελευταια από Επικαιρότητα

Go to Top