ΑρχικήΕπικαιρότηταΠώς θα ψωνίζουμε στα καταστήματα με το click away

Πώς θα ψωνίζουμε στα καταστήματα με το click away

Στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μίλησαν για την μέθοδοςτου «click away» που θα εφαρμοστεί στα καταστήματα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το θέμα της εξυπηρέτησης των καταναλωτών χωρίς να μεσολαβεί courier. 

O κ. Πέτσας ανακοίνωσε ότι από την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020 έως την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021, θα επιτραπεί η μετάβαση του πελάτη στα καταστήματα για την παραλαβή της παραγγελίας τους (click-away).

Πως θα λειτουργήσει το click away

Μέτρα λειτουργίας λιανικού εμπορίου με τη μέθοδο click away

Διευκρινίζεται ότι για μετακινήσεις που σχετίζονται με το λιανεμπόριο, τα κομμωτήρια και τα βιβλιοπωλεία, στο προαναφερθέν πλαίσιο λειτουργίας τους,  θα πρέπει να δηλώνεται ο αριθμός 2.

Το «click away» προβλέπει τα εξής τρία βήματα:

1. Γίνεται ηλεκτρονική ή τηλεφωνική παραγγελία του προϊόντος.

2. Ο καταναλωτής προπληρώνει το προϊόν.

3. Για να μετακινηθεί πελάτης θα πρέπει να έχει μαζί του την απόδειξη από την ηλεκτρονική πληρωμή ή sms όπου θα αναγράφεται η επωνυμία της επιχείρησης και η ώρα της μετακίνησης.

Θα επιτρέπεται μόνο ένα άτομο και όχι οικογένειες ή παρέες ατόμων για να μειωθεί η κοινωνική κινητικότητα στους δρόμους, ενώ θα επιτρέπονται εως 9 άτομα στην ουρά, με απόσταση μεταξύ τους τουλάχιστον δύο μέτρα.

Πρόστιμα

«Αν έχει μπει πελάτης σε κατάστημα θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο από 2.000 έως 50.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας από 15 έως 90 ημέρες, ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα».

Παράλληλα, όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης θα επιτρέπεται το «click away» μόνο σε καταστήματα με εξωτερική είσοδο σε δημόσιο δρόμο.