Πυροδοτεί εξελίξεις ο Καλογρίτσας- Καταθέτει για Νίκο Παππά και την κατάληξη των €3 εκατ.

37 mins read

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζεται η εισαγγελική έρευνα που είχε ξεκινήσει το περασμένο καλοκαίρι, μετά τις αποκαλύψεις του Χρήστου Καλογρίτσα για την εικονική σύμβαση των 3 εκατ. Ευρώ με τον λιβανέζικο κολοσσό CCC και τον ρόλο που είχε διαδραματίσει στην υπόθεση ο υπουργός επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς καθώς και άλλα άλλα στελέχη της τότε κυβέρνησης. 

Ο κ. Καλογρίτσας καταθέτει σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ενώπιον πταισματοδίκη νέα στοιχεία για την συγκεκριμένη υπόθεση, πυροδοτώντας με την κατάθεσή του ραγδαίες εξελίξεις. 

Σημειώνεται πως η κατάθεση του επιχειρηματία δίδεται μετά από κλήτευσή του στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας  που βρίσκεται σε εξέλιξη με αφορμή μήνυση που είχε καταθέσει ο ίδιος τον περασμένο Ιούλιο.

Ειδικότερα, με τη μήνυσή του ο αποκαλούμενος και ως «κόκκινος εργολάβος», αποδίδει κακουργηματική απάτη επί δικαστηρίω και ψευδή κατάθεση στους υπευθύνους της CCC. Η μήνυση αφορά την αντιδικία μεταξύ των δύο εταιριών, της εταιρείας «Τοξότης» συμφερόντων Καλογρίτσα και της CCC για ποσό 3 εκατομμυρίων ευρώ. Σύμφωνα με τον μηνυτή, τα χρήματα του καταβλήθηκαν το καλοκαίρι του 2016, μετά από παρέμβαση του πρώην υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, προκειμένου να συμμετάσχει αφανής εταιρία που δημιούργησαν οι μηνυόμενοι με τον ίδιο εμφανή, στο διεθνή διαγωνισμό για τηλεοπτική άδεια.

Οι μηνυόμενοι από την πλευρά τους υποστηρίζουν ότι το ποσό δόθηκε στην εταιρία του Χρ. Καλογρίτσα για υπεργολαβία που του ανέθεσε στο έργο κατασκευής του «AL ZAHIA CITY CENTER MALL», στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και εμφανίζουν σχετική σύμβαση. Μάλιστα, ο λιβανέζικος κολοσσός έχει πετύχει την έκδοση απόφασης του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου  για την επιστροφή του επίδικου ποσού. Μετά την εν λόγω κρίση του δικαστηρίου, όπου η «Τοξότης» δεν παρέστη επικαλούμενη «αφανή συμφωνία», η CCC προσέφυγε στην ελληνική δικαιοσύνη ζητώντας από το Μονομελές Πρωτοδικείο την εκτέλεση της απόφασης.

Η κατάθεση

Τώρα, κατά τη σημερινή κατάθεσή του ενώπιον πταισματοδίκη ο επιχειρηματίας αναμένεται να εμμείνει στα όσα είχε αναφέρει στο υπόμνημά που είχε καταθέσει στις δικαστικές αρχές τον περασμένο Σεπτέμβριο. Σύμφωνα όμως με πληροφορίες θα προσκομίσει και νέα στοιχεία.

Υπενθυμίζεται πως ο Χρ. Καλογρίτσας με το πολυσέλιδο υπόμνημα που είχε καταθέσει είχε υποστηρίξει πως ο Νίκος Παππάς και στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου, τον ήθελαν να βγει «μπροστά» ώστε εκείνοι να πετύχουν τον στόχο τους, δηλαδή να αποκτήσουν τηλεοπτική άδεια. Όμως όπως είχε καταγγείλει οι τότε κυβερνώντες τον «πούλησαν» μετά καθώς ήθελαν να προστατεύσουν τη σχέση τους με τον επιχειρηματικό κατασκευαστικό κολοσσό CCC.

Ο Χρήστος Καλογρίτσας είχε επισημάνει στο υπόμνημα «τους δάνεισα το όνομα μου μόνο για να πάρουν τηλεοπτική άδεια», αναφέροντας χαρακτηριστικά τα εξής: «Ειδικότερα, το φθινόπωρο του 2015, ο κ. Χρήστος Καλογρίτσας κλήθηκε από μία ομάδα σημαντικών στελεχών, η ευθύνη της οποίας (ομάδας) είχε ανατεθεί στον κατά τον οικείο χρόνο Υπουργό Επικρατείας, κ. Νίκο Παππά, Υπεύθυνο ως εκ της άνω ιδιότητάς του για τα θέματα που αφορούν στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και στην εποπτεία των νομικών προσώπων και φορέων που υπάγονται σε αυτή, καθώς και σε θέματα Δημόσιας Ραδιοτηλεόραση και του ζητήθηκε λόγω των στενών σχέσεων και της εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό του και αντιστρόφως να τους «δανείσει» το αριστερό καθαρό επιχειρηματικό του όνομα και μόνο και να μπει «μπροστινός» και μόνο για τη συμμετοχή σε Διαγωνισμό που θα διενεργούνταν για τηλεοπτικές άδειες, προκειμένου μέσω αυτού να καταφέρουν να λάβουν μία τηλεοπτική άδεια, την οποία θεωρούσαν απαραίτητο μέσο για την υποστήριξη της πολιτικής τους. Η εντολή τους ήταν σαφής: ο Χρήστος Καλογρίτσας θα έβαζε το όνομά του και μόνο, ενώ αυτοί θα εισέφεραν τα χρήματα και θα είχαν την πλήρη ευθύνη, οργάνωση, διοίκηση και εποπτεία του όλου εγχειρήματος. Μάλιστα ήδη είχαν επιλέξει εκείνα τα στελέχη που θα υλοποιούσαν αυτό το εγχείρημα και τα οποία ήδη είχαν αρχίσει να εργάζονται για την επίτευξη αυτού του σκοπού, συγκροτώντας μάλιστα και ομάδες εργασίας που εργάζονταν εντατικά προς αυτήν την κατεύθυνση».

Οι καταγγελίες του επιχειρηματία εξετάζονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ιδιαίτερη έμφαση δίδεται και στα όσα υποστηρίζει αναφορικά με την κατάληξη των 3 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με την πλευρά του επιχειρηματία το ποσό αυτό δόθηκε τελικά με υπόδειξη του Ν. Παππά για την έκδοση της εφημερίδας Documentο. 

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα αναφέρει για το θέμα αυτό στη μήνυσή του ο επχειρηματίας: «Κατόπιν τούτου, άπαντες οι εγκαλούμενοι ενεργούντες από κοινού σε συνεννόηση και σε σύμπραξη προέβησαν σε υλοποίηση του κάτωθι εγκληματικού σχεδίου εξαπάτησης του άνω Διαιτητικού Δικαστηρίου και του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, προκειμένου ο όμιλος της CCC να λάβει πίσω το άνω ποσό € 3.000.000, το οποίο είχε καταβληθεί για την άνω αιτία και είχε διατεθεί κατά τις υποδείξεις του τότε Υπουργού, κ. Νικόλαου Παππά, για την έκδοση του φιλοκυβερνητικού εντύπου Documento, παρουσιάζοντας ψευδώς στο άνω Διαιτητικό Δικαστήριο, αλλά και σήμερα την 01.07.2020 στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών ότι το άνω ποσό αποτελεί δήθεν προκαταβολή έναντι της άνω ανύπαρκτης σύμβασης “υπεργολαβίας”, η οποία δήθεν δεν υλοποιήθηκε – ούτε και θα μπορούσε άλλωστε ακριβώς διότι δεν υπήρχε !- , και αξιώνοντας την επιστροφή της προκαταβολής, που δήθεν είχαν δώσει για αυτήν την ανύπαρκτη “υπεργολαβία”, προσκομίζοντας ψευδή αποδεικτικά μέσα εις επίρρωση των ψευδών ισχυρισμών τους».

Facebook Comments

Τελευταία Νέα