Protagon.gr για Action24: Το κανάλι που έκανε την κρίση ευκαιρία

17 mins read

Το φθινόπωρο του 2014, σε κλίμα αβεβαιότητας λόγω επικείμενων πρόωρων εκλογών, ένα νέο τηλεοπτικό εγχείρημα έσκαγε μύτη στον ορίζοντα. Το Action 24 ξεκινούσε τότε μια ριψοκίνδυνη πορεία, μέσα στην καρδιά της κρίσης, οικονομικής, μιντιακής αλλά και δημοσιογραφικής.

Λίγοι μπορούσαν να προβλέψουν αυτό που θα ακολουθούσε. Με χαμηλό budget αλλά… υψηλό φρόνημα, κατάφερε τελικά να κάνει την έκπληξη. Αν υπάρχει στην ελληνική τηλεόραση επιβεβαίωση της ευχής «να κάνουμε την κρίση ευκαιρία», αυτή βρίσκεται δίπλα από τα σχολεία της Γκράβας. Εκεί, στο Γαλάτσι, χτυπάει η καρδιά του Action 24.

Πολύς κόσμος μπαινοβγαίνει τα τελευταία χρόνια στα στούντιο του καναλιού, συμμετέχοντας στις καλές εκπομπές του. Αρκετοί βρέθηκαν την περασμένη εβδομάδα και στη γιορτή που οργάνωσε το κανάλι για τη νέα τηλεοπτική σεζόν.

Ο διευθυντής προγράμματος Γιώργος Κουβαράς, που παρουσιάζει και την επιτυχημένη εκπομπή Evening Report κάθε βράδυ στις 10.00 για έκτη συνεχή χρονιά, εξηγεί λακωνικά την επιτυχία του Action 24: «Παίρνουμε τους τηλεθεατές μας πιο σοβαρά από τους εαυτούς μας. Μας αρέσει η σοβαρότητα, απεχθανόμαστε τη σοβαροφάνεια».

Ο ιδιοκτήτης του καναλιού Διονύσης Παναγιωτάκης, εξηγώντας το μότο του σταθμού «Ναι, τα λέμε όλα εδώ» δηλώνει: «Ολοι αυτοί που βρίσκονται μπροστά και πίσω από τις κάμερες και ζουν στο σπίτι του Action 24 ξέρουν ότι οι τοίχοι είναι γυάλινοι και διάφανοι για να βλέπουμε τα πάντα, να ξέρουν όλοι ποιοι είμαστε και ότι μπορούμε να τα λέμε όλα εδώ».

Στις θετικές εκπλήξεις του καναλιού είναι και η ανάδειξη νέων προσώπων δίπλα σε παλιότερους και έμπειρους (όπως ο Γιάννης Πολίτης, ο Δημήτρης Τάκης, ο Αντώνης Παπαγιαννίδης και η Χριστίνα Κοραή). Χαρακτηριστικά παραδείγματα ο 30χρονος Γιώργος Πιέρρος, που εφέτος παρουσιάζει το Briefing, μια ανοιχτή δημοσιογραφική σύσκεψη κάθε απόγευμα στις 6.30, και ο 29χρονος Παναγιώτης Δουδωνής, συνταγματολόγος, σχολιαστής στο Evening Report.

Φέτος έγιναν αρκετές ενδιαφέρουσες προσθήκες στο πρόγραμμα: Μεγάλη έκπληξη η συμμετοχή ενός πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, του Δημήτρη Σεβαστάκη, στο πάνελ της εκπομπής του Γιώργου Κουβαρά, δίπλα σε Παπαγιαννίδη, Κοραή, Δουδωνή και Μαρία Καρακλιούμη.

Στο Briefing εκτός από τους βασικούς δημοσιογράφους του καναλιού συμμετέχουν ο Γιώργος Μουρούτης, η Λίνα Παπαδάκη, ο Γιάννης Αγουρίδης, η Αγγελική Σπανού, η Μαρίνα Ρήγου, ο Παύλος Ελευθεριάδης, ο Δημήτρης Σακελλάρης και η Μαριάννα Πυργιώτη.

Στο ανανεωμένο Brainstorming, κάθε βράδι στις 9.00, δίπλα στον Σταμάτη Ζαχαρό είναι τώρα και η Κατερίνα Δούκα.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η νέα εκπομπή του Μάκη Προβατά με τίτλο: «Προσοχή, εκτελούνται λόγια», ενώ συνεχίζεται για έκτη χρονιά το Χ2, που ξεκίνησε από την ΕΡΤ με τον Γιάννη Πολίτη και οι Αντιθέσεις με τον Δημήτρη Τάκη.

Πηγή: Protagon.gr

Facebook Comments

Τελευταία Νέα