Προς μίσθωση το ανακαινισμένο κτήριο του ΔΟΛ στη Μιχαλακοπούλου

24 mins read

Διαθέσιμο προς μίσθωση θα είναι από το προσεχές φθινόπωρο το κτήριο του ΔΟΛ στη Μιχαλακοπούλου, που «πέρασε» πέρυσι στην Trastor ΑΕΕΑΠ έναντι 25 εκατ. ευρώ και έγινε… καινούργιο με επιπλέον δύο εκατ. ευρώ.

Όπως αποκάλυψε η διοίκηση της εταιρείας, στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης, το ενδιαφέρον είναι μεγάλο και δη, από πολυεθνικές, που επιθυμούν να στεγάσουν στον χώρο τα γραφεία τους, με τις σχετικές συζητήσεις να βρίσκονται σε εξέλιξη, παρά το ξέσπασμα της πανδημίας. Υπενθυμίζεται πως στο ακίνητο, συνολικής επιφάνειας 14.957 τ.μ., σε οικόπεδο 1.985 τ.μ., είχε βάλει πωλητήριο η Εθνική Leasing, με την ελάχιστη τιμή να διαμορφώνεται στα 22 εκατ. ευρώ.

Σε έναν μισθωτή θα μεταβιβαστεί και το έτερο κτίριο γραφείων, ιδιοκτησίας της ΑΕΕΑΠ, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Πατρόκλου και Γκύζη, στον Παράδεισο Αμαρουσίου. Πρόκειται για ένα κτήριο, που αποτελείται από δυο υπόγειους χώρους στάθμευσης και γραφειακούς χώρους, οι οποίοι εκτείνονται σε πέντε επίπεδα, επιφάνειας περίπου 2.467,38 τ.μ..

Με… μέτρο οι επενδύσεις λόγω κορωνοϊού

Πιστή στο επενδυτικό της πλάνο δηλώνει η διοίκηση της ΑΕΕΑΠ, παραδεχόμενη, ωστόσο, πως η πανδημία την αναγκάζει να… ρίξει ρυθμούς.

«Παρά το lockdown η Trastor είχε ήδη προχωρήσει με κάποιες επενδύσεις και θα συνεχίσει το επενδυτικό της πλάνο», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Trastor, κ. Τάσος Καζίνος, υπογραμμίζοντας πως μέσα στο 2020 έχουν επενδυθεί περί τα 66 εκατ. ευρώ σε πέντε διαφορετικές συναλλαγές, ενώ το σύνολο των επενδύσεων για εφέτος αναμένεται να «αγγίξει» τα 100 εκατ. ευρώ. «Ο στόχος μας προ πανδημίας ήταν υπερδιπλάσιος», πρόσθεσε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως η εταιρεία σε αυτή τη φάση επιβραδύνει τους ρυθμούς της.

Προσεχώς, πάντως, η ΑΕΕΑΠ αναμένεται να ανακοινώσει νέες επενδύσεις, που θα αφορούν είτε σε projects, που είχαν δρομολογηθεί προ πανδημίας είτε σε καινούριες συμφωνίες «Οι νέες επενδύσεις θα είναι σαφώς λιγότερες σε σχέση με ό, τι προγραμματίζαμε. Είμαστε πιο προσεκτικοί και επιλεκτικοί στα ακίνητα, που εξετάζουμε και θεωρούμε ότι χρειάζεται περισσότερη προσοχή, ειδικά ως προς τα εμπορικά καταστήματα. Στην κατηγορία των γραφείων εξετάζουμε με μεγάλη προσοχή ποιος είναι ο μισθωτής, ενώ τα logistics είναι ένας χώρος, όπου διατηρούμε κι έχουμε αυξήσει το ενδιαφέρον λόγω των τάσεων και της πανδημίας με την αύξηση του ηλεκτρονικού εμπορίου», σημείωσε χαρακτηριστικά η διοίκηση της ΑΕΕΑΠ. Αξίζει να αναφερθεί πως η εταιρεία διαχειρίζεται ένα χαρτοφυλάκιο 63 ακινήτων, επενδυτικής αξίας 267,2 εκατ. ευρώ, το οποίο αποτελείται από 30 κτήρια γραφείων, 16 καταστήματα, ένα εμπορικό κέντρο, δύο logistics centers, έναν σταθμό αυτοκινήτων, 10 πρατήρια καυσίμων και τρία οικόπεδα, συνολικής μικτής εκμισθώσιμης επιφάνειας περίπου 178.946 τ.μ..

Ο αντίκτυπος της πανδημίας στο real estate

Την άποψη πως η υγειονομική κρίση άμβλυνε τις διαφορές μεταξύ αγοραστών και πωλητών, με τους πρώτους να επιδιώκουν μειώσεις στις τιμές και τους δεύτερους να ανθίστανται, διατηρώντας τα πωλητήρια στα προ κορονοιού επίπεδα, εξέφρασε η διοίκηση της Trastor. «Το γεγονός, πάντως, ότι δεν έχουν πραγματοποιηθεί συναλλαγές, καθιστά αδύνατες τις όποιες προβλέψεις για τις επιπτώσεις στο εγχώριο real estate», ανέφεραν, χαρακτηρίζοντας, ωστόσο, ως θετικό σημάδι το ότι παραμένει ζωηρό το ενδιαφέρον για αγοραπωλησίες, που είτε βρίσκονται σε εξέλιξη, είτε πρόκειται να «τρέξουν» από τον Σεπτέμβριο. «H πανδημία μπορεί να μεταφέρει προς τα πίσω, ενδεχομένως ένα 12μηνο, την ανάπτυξη και αύξηση των τιμών, που είχαμε δει από το τέλος του 2019 και μετά. Έχει, δηλαδή, βάλει… φρένο στην ανάπτυξη της αγοράς συνολικά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι και κακό, από τη στιγμή, που η προ ιού ανάκαμψη ήταν πολύ πιο γρήγορη από ό, τι αναμενόταν», κατέληξαν.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα