Πρεμιέρα «Εμπόδια», η συγκλονιστική οσκαρική ερμηνεία της Βαϊόλα Ντέιβις έρχεται στη Nova!

6 mins read

Η κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου βραβευμένου με Πούλιτζερ θεατρικού έργου του Όγκουστ Γουίλσον, «Εμπόδια», κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου, στις 22:00, από το Novacinema1HD.

Η ταινία ήταν υποψήφια για τέσσερα Όσκαρ, ανάμεσα τους και αυτό της Καλύτερης Ταινίας της Χρονιάς και του Α’ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του Ντένζελ Ουάσινγκτον, αποσπώντας τελικά αυτό του Β’ Γυναικείου Ρόλου για τη συγκλονιστική ερμηνεία της Βαϊόλα Ντέιβις, που κέρδισε επίσης τη Χρυσή Σφαίρα, τα βραβεία BAFTA και SAG στην ίδια κατηγορία.

Στη δεκαετία του ’50, ένας Αφροαμερικανός κάνει ό,τι μπορεί για να στηρίξει την οικογένειά του και προσπαθεί να συμφιλιωθεί με το παρελθόν του.

Πρωταγωνιστούν η Βαϊόλα Ντέιβις, ο Ντένζελ Ουάσινγκτον και ο Στίβεν ΜακΚίνλεϊ Χέντερσον, ενώ ο Ντένζελ Ουάσινγκτον υπογράφει και τη σκηνοθεσία.

Τα «Εμπόδια» απέσπασαν διθυραμβικές κριτικές για τις ερμηνείες των πρωταγωνιστών, τη σκηνοθεσία, το σενάριο, την κινηματογραφία, τον ρυθμό αλλά και τον συναισθηματικό τόνο, ενώ αποτέλεσαν και εισπρακτική επιτυχία.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα