Πολυτεχνείο: Τεταμένο το κλίμα σε Εξάρχεια και Πολυτεχνειούπολη – Συνολικά 92 προσαγωγές

17 mins read

Σε συνολικά 92 προσαγωγές προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. από το Πολυτεχνείο στην οδό Πατησίων στα Εξάρχεια και από την κατειλημμένη πρυτανεία του ΕΜΠ στην Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου.

Οι προσαχθέντες βρίσκονται μέχρι αυτή την ώρα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, όπου συγκεντρώνονται εξωτερικά του μεγάρου αλληλέγγυοι. Από τις 92 προσαγωγές, οι 68 έγιναν από το ιστορικό κτίριο της Πατησίων και οι 24 από την Πολυτεχνειούπολη.

Νωρίτερα:

Τεταμένο ήταν το κλίμα αργά το απόγευμα και στην πλατεία Εξαρχείων, λίγο μετά τη λήξη της συγκέντρωσης και πορείας αλληλεγγύης που πραγματοποίησαν περίπου 200 άτομα για τους προσαχθέντες από την κατάληψη του Πολυτεχνείου.

Μετά το τέλος ωστόσο της πορείας, η αστυνομία πραγματοποίησε επιχείρηση στην Πλατεία των Εξαρχείων, προχωρώντας σε 13 προσαγωγές.

Στο Πολυτεχνείο μπήκε η Αστυνομία και δυνάμεις των ΜΑΤ προχώρησαν σε προσαγωγές ατόμων που βρίσκονταν στον προαύλιο χώρο του ΕΜΠ από το μεσημέρι της Πέμπτης.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ., έχουν προσαχθεί 68 άτομα, τα οποία έχουν ήδη οδηγηθεί στη ΓΑΔΑ.

Προσαγωγές και στην Πολυτεχνειούπολη

Αντίστοιχη επιχείρηση με αυτή στο ΕΜΠ έκανε η ΕΛ.ΑΣ. στην πρυτανείας της πολυτεχνειούπολης στου Ζωγράφου που ήταν υπό κατάληψη εδώ και τέσσερις ημέρες. Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 24 προσαγωγές.

Σε πορεία συμπαράστασης κάλεσαν στις 16:00 στα Εξάρχεια, αλληλέγγυες και αλληλέγγυοι, ενώ στη συνέχεια αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνέλευση στο Πολυτεχνείο.

Όπως ανέφερε η αστυνομία, από χθες το μεσημέρι, περίπου 40 άτομα έχουν εισέλθει στον χώρο του Πολυτεχνείου, όπου και παραμένουν, ενώ με ανάρτηση τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου ενημερώνουν ότι προέβησαν στη συγκεκριμένη ενέργεια με στόχο να κρατήσουν ανοιχτό το Πολυτεχνείο, όπου θα πραγματοποιηθούν οι τριήμερες εκδηλώσεις μνήμης.

«Ο λόγος που μπήκαμε σήμερα ήταν γιατί γνωρίζαμε πως από αύριο η σχολή θα έμπαινε σε lockout και ότι η πραγματοποίηση του απαγορευμένου τριημέρου θα ήταν αδύνατη», αναφέρουν. Μάλιστα, ενημερώνουν ότι πρόκειται να απευθύνουν κάλεσμα σε μαθητές και φοιτητές, ενώ έχουν μικροφωνική εγκατάσταση για συνθήματα.

Μετά από αυτήν την ενέργεια, η Αστυνομία έκλεισε την οδό Στουρνάρη ενώ υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις περιμετρικά του Πολυτεχνείου. Πριν από λίγη ώρα αποφασίστηκε η επιχείρηση εκκένωσης του χώρου ενώ είχαν προηγηθεί προσαγωγές ανθρώπων που προσπαθούσαν να εφοδιάσουν με τρόφιμα τους καταληψίες.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα πραγματοποιήθηκαν έξι προσαγωγές.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα