ΑρχικήΕπικαιρότηταΠοιος διέρρευσε τα πρακτικά της Επιτροπής;

Ποιος διέρρευσε τα πρακτικά της Επιτροπής;

Το θέμα που από προχθές απασχολεί και τα 31 μέλη της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων είναι πώς διέρρευσαν τα πρακτικά των συνεδριάσεων, που δημοσιεύθηκαν σε κυριακάτικη εφημερίδα. 

Γράφει ο «Βηματοδότης»: «Και οι 31 δηλώνουν έκπληκτοι, επειδή ουδείς απ΄αυτούς κρατά πρακτικά κατά τις πολύωρες συνεδριάσεις της Επιτροπής. Επιπλέον αναφέρουν ότι τα πρακτικά που είδαν το φως της δημοσιότητας αναφέρονται σε τρία έγγραφα και είναι αποσπάσματα από «Πρακτικά της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων από τις συνεδριάσεις στις 12 Μαρτίου, στις 19 Μαρτίου και 26 Μαρτίου 2021. Είναι μεν πρακτικά εν περιλήψει, αλλά είναι ακριβή. Η απορία των Ειδικών για το πώς έφτασαν σε ΜΜΕ τα πρακτικά των συνεδριάσεων, μεγαλώνει εάν λάβει κανείς υπόψη ότι τα υπογράφουν τα ενώπιον γραμματέως του υπουργείου Υγείας, η οποία μάλιστα, όπως μου είπαν «κάθεται από πάνω τους έως ότου τα υπογράψουν».

Ζήτησαν να μαγνητοφωνούνται

Αφού κανείς από τους ειδικούς δεν κρατά πρακτικά, τότε ποιος είναι αυτός ή αυτοί που τα έχουν; Να σκεφτείτε ότι όταν ορισμένα κόμματα ζήτησαν στο παρελθόν να δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά των συνεδριάσεων υπήρξε από τους ειδικούς η πρόταση μαγνητοφωνούνται και εν συνεχεία να γίνεται η απομαγνητοφώνηση τους. Αλλά και αυτό στο τέλος κρίθηκε άσκοπο, αφού πολλές φορές οι συνεδριάσεις διαρκούσαν επτά ώρες (ακόμα και περισσότερο).

Απειλές κατά της ζωής τους

Ένας από τους ειδικούς που μετέχει στην Επιτροπή και πολλές φορές εμφανίζεται να έχει αντιρρήσεις από τις προτάσεις για χαλάρωση μέτρων, μου λέει κατηγορηματικά ότι δεν γίνονται δεκτές οι προτάσεις της κυβέρνησης, δηλαδή δεν ακολουθούν τα μέλη της Επιτροπής τις κυβερνητικές προτάσεις και ως παράδειγμα έφερε τη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής, όπου εμφανίστηκε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ανάπτυξης και ζήτησε άνοιγμα της εστίασης και τις διαδημοτικές μετακινήσεις ενόψει του Πάσχα και τα αιτήματά του απορρίφθηκαν. Ναι, το βεβαιώνουν πολλοί, ότι πολλά μέλη της Επιτροπής δέχονται απειλές κατά της ζωής τους, ακόμα και στους χώρους εργασίας τους. Όπως υπάρχουν και άλλοι(όχι κατ΄ανάγκη μέλη της Επιτροπής) που καλοβλέπουν μια συμμετοχή σε ψηφοδέλτιο όποτε διεξαχθούν εκλογές».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ