ΑρχικήΕπικαιρότηταΠοιο είναι το ποσοστό των κρουσμάτων κορωνοϊού σε σχολεία

Ποιο είναι το ποσοστό των κρουσμάτων κορωνοϊού σε σχολεία

Σε πολύ μικρό ποσοστό παραμένει η καταγραφή επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού στα σχολεία, καθώς μόλις το 0,09% των σχολικών μονάδων έχει παρουσιάσει κρούσμα.
Πιο συγκεκριμένα, στην ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, παρέθεσε στοιχεία, σημειώνοντας ότι μόλις το 0,09% των σχολικών μονάδων έχει παρουσιάσει κρούσμα, το οποίο μάλιστα, ύστερα από ιχνηλάτηση του ΕΟΔΥ, συνδέεται με διακοπές και δεν σχετίζεται με τη λειτουργία των σχολείων.
Ειδικότερα, από τις 14.060 σχολικές μονάδες, έχουν κλείσει 7 σχολεία και 51 τμήματα σχολικών μονάδων. Από τα κρούσματα που έχουν ανιχνευθεί, 50 αφορούσαν μαθητές, 15 εκπαιδευτικούς και 1 διοικητικό προσωπικό.
Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στην περίπτωση της Αττικής, που καλύπτει την πλειοψηφία της λίστας που συνεχώς ανανεώνεται από το υπουργείο Παιδείας. Πέντε σχολεία και 37 τμήματα έχουν προχωρήσει σε αναστολή λειτουργίας για περίπου 10 ημέρες.
Παρά το γεγονός ότι τα ποσοστά των τμημάτων και των σχολείων που βρίσκονται σε αναστολή παραμένουν χαμηλά, υπάρχουν δεκάδες σχολικές μονάδες στις οποίες οι μαθητές τους βρίσκονται εκτός της διά ζώσης εκπαίδευσης.